Eric Nilsson

Eric Nilsson

Vem är du?
Eric Nilsson född 2003 i Februari. Bott hela mitt liv i Glimminge strax utanför Broby. Gått på dagis i Östanå och därefter skola i Broby. Går numera första terminen på Österänggymnasiet i Kristianstad på den tekniska linjen.


Hur kom du dit du är idag – du har avancerat starkt inom motorsporten de senaste åren?
Jag är princip uppväxt med motorsporten och fick min första gokart som treåring. Vid sju års ålder började jag tävla inom karting. När jag var 13 lämnade vi kartingen och gick över till bilracing och började tävla med bilar i en Renault Clio på bana. Som 14-åring vann jag serien Renault Clio junior med förare mellan 13 och 18 år deltog. Detta ser jag som den största meriten än så länge även om jag har flera pallplatser i den klass jag kör idag.

En kraftig inspiration är Joel Ericsson som jag växte upp och körde karting med, han kör idag tyska mästerskapen (DTM) vilket är ett av mina mål att mig till.


Är du från Östra Göinge? Isf, hur har det format dig som person att komma från ett mindre samhälle?
Jag är född och uppväxt i Glimminge i Östra Göinge som är ett lugnt och naturskönt område som jag trivs bra i på sommaren och har möjlighet till att fiska och bada bland annat i Helge å. Som person är jag målinriktad och siktar alltid på att vara bäst vilket inte alltid är det lättaste inom denna sporten, men motgångar sporrar mig till att satsa ännu mer för att nå till toppen. 


Vad är det bästa med Östra Göinge?
Det finns många bra saker. Vi har gjort besök på Hägghults Stenbrott och vi brukar fiska i vår lilla båt på Helge å. Vi brukar även besöka bil och MC träffarna i Tydning på kvällarna som är en fin plats att vara om man vill se många fina olika typer av fordon från alla tidsperioder. 


Vad saknar du när du inte är i Östra Göinge?
Familj och vänner framförallt. Uppväxten med fotbollen i Hanaskog och simningen i SS Delfin formade mig som person och den tiden saknar jag fortfarande. Jag saknar också hur rent det är hemma, hur luften är och känns. Och maten så klart. Svensk husmanskost.


Vad tycker du att det innebär att vara stolt över sin kommun? Vad får dig att känna stolthet?
Östra Göinges slogan Skånes gröna hjärta tycker jag stämmer väldigt bra överens med verkligheten hur det är att bo och leva i vår kommun. Det känns extra bra att bo i en kommun som Östra Göinge när man ser hur världen har utvecklats på senaste tiden. Det händer dagligen incidenter i många städer som man är glad att man slipper. Därför känns det extra bra att bo i Östra Göinge där det är väldigt lugnt och stillsamt.


Du har blivit utsedd till ambassadör för Östra Göinge – Skånes gröna hjärta. Hur känner du inför detta?
Det känns mycket spännande och inspirerande att kommunen man bor i tycker det man gör är något bra. Vi utövar inte vår sport så mycket i vår hemkommun och därför sätter vi vår lilla kommun på kartan då det skriv ganska mycket ute ni hela norden efter våra tävlingar med väldigt många klickningar. Alla våra tävlingars sänds dessutom på TV i Danmark och Norge vilket sprider det ännu mer.

 


 

 

Hittade du inte vad du sökte?