Cecilia Wiik

Cecilia Wiik

Vem är du?
Jag är en 37-årig lärare med rötterna djupt rotade i Östra Göinge. Nyfiken, vetgirig och ganska envis tjej som älskar naturen och nya utmaningar.

Hur kom du dit du är idag – yrkesmässigt? Vad inspirerade dig?
Genom att lära mig mer, att utvecklas, det inspirerar mig. Att få syn på nya saker. Ju mer man lär desto mer förstår man att man inte vet, och då vill man ju veta det 🙂 
Att arbeta med barn är alltid utvecklande, de lär en så mycket, så det är stora inspiratörer.

Har du alltid velat bo kvar i Östra Göinge?
Jag är uppvuxen i Strömshall, strax utanför Broby. Har alltid stormtrivts i kommunen och har därför aldrig flyttat härifrån.

Vad är det bästa med Östra Göinge?
Jag har många smultronställen som jag gärna visar släkt och vänner. Bland annat Östanå, denna fina lilla byn vid sidan om Helgeå. Sjöhagen är en annan favorit som vi besöker flera gånger om dagen under sommaren. Jag älskar även skogen och naturen i allmänhet i Östra Göinge. Men den absoluta favoriten är ju Svartarp där jag bor tillsammans med min familj. Här finns närheten till det mesta allt men ändå mitt i skogen.

Vad tycker du att det innebär att vara stolt över sin kommun?
Människorna som jag känner här i Östra Göinge, jag har så många fina förebilder här. Alltifrån företagare, kollegor, bönder, politiker, eldsjälar och fantastiska vänner och familj. Det är ett fantastiskt nätverk att ha omkring sig och de är jag stolt över. De driver utveckling av kommunen på så många olika sätt.

Du har blivit utsedd till ambassadör för Östra Göinge – Skånes gröna hjärta, eftersom vi känner att du är en inspirerande, positiv och bra förebild för vår kommun. Hur känner du inför detta?
Jag känner mig superstolt!

Vad önskar du av ditt ambassadörsskap?
Att få visa min sida av Östra Göinge och förhoppningsvis inspirera andra till att besöka dessa platser och våra evenemang.


 

 

Hittade du inte vad du sökte?