Anna Odebäck

Anna Odebäck

Vem är du?
Jag är Anna, 42 år, från Stockholm som driver smyckesföretaget Shieldmaid med visionen om att inspirera kvinnor att våga mer, våga lysa. Jag är också mamma, hustru, väninna, företagare och fridykare. Det bästa i livet är att se barnen växa upp och utvecklas. Jag älskar sport och skulle gärna spela både tennis och paddel oftare. Mitt nyårslöfte för 2019 är att få fler möten med människor. Möten där man kommer förbi artighetsfraserna, prata om livet och det som berör på djupet. Sen tycker jag att livet är för kort för att inte våga ge sig ut på ännu ett äventyr.

 

 

 

Hur kom du dit du är idag, yrkesmässigt?
Det började med att jag hade en stark vision av vad jag ville göra. Och jag hade modet att följa den drömmen. Resten är bara hårt arbete, nätverk och tajming.

 

Hur hamnade du i Östra Göinge?
Det var en konsekvens av att jag ville satsa på min dröm. I Östra Göinge hade vi en sommarstuga och min mans släkt. För att kunna starta företag sålde vi lägenheten i Stockholm och flyttade till Östra Göinge. Våra barn var då fem och sju och förutom möjligheten att starta företag var det positivt för hela familjen att komma till en lugnare miljö, nära naturen och släkten.

 

Vad är det bästa med Östra Göinge?
För det första är naturen och omgivningarna så vackra i Östra Göinge. Man behöver inte anstränga sig för att visa upp det bästa, det räcker med att du tar en promenad ut i naturen. Jag vill alltid ta med mina gäster ut i bokskogen. Innan vi hade tankar på att flytta hit frågade jag en gång min svärfar, när vi blickade ut över stenmuren och hästhagen en vacker sommardag, tröttnar du någonsin på utsikten. Nej, svarade han. Och nu efter fem år säger jag samma sak. Jag tröttnar inte på utsikten. Naturen och omgivningarna här är fantastiska. Det är något som jag tog till mitt hjärta den allra första gången jag satte min fot här för 17 år sedan.

 

Vad tycker du att det innebär att vara stolt över sin kommun? Vad får dig att känna stolthet?
Jag känner stolthet över den positiva anda som jag tycker finns här i kommunen. Jag gillar devisen Stolt Göing. Att människor vill vara stolta över sin kommun gör att jag också känner mig mer stolt att tillhöra den. Jag känner stolthet över att få vara del av en bygd som jag inte är ifrån men som jag har välkomnats in i. Något jag känner stolthet över och som jag brukar lyfta fram för dem som inte är här ifrån är just den värme och omtanke människor har här. Jag upplever att man bryr sig om varandra.

 

Du har blivit utsedd till ambassadör för Östra Göinge – Skånes gröna hjärta. Hur känner du inför detta?
Jag känner mig förstås väldigt smickrad. Sedan den dag jag flyttade hit har jag alltid varit noga med att prata positivt om kommunen. Jag tycker att det är ett ansvar man har. Det är genom våra tankar, ord och handlingar som vi alla påverkar vår egen och andras inställning till vår kommun. Som stockholmare och storstadsbo hade jag kunnat välja att ha fokus på allt jag saknar och som inte finns här. Men jag har alltid känt en nyfikenhet på den här platsen och människorna som bor här. Och jag ska med glädje sprida positiva bilder av Östra Göinge.


Anna Odebäck

 

 

Hittade du inte vad du sökte?