Utställningar

Östra Göinge Kultur tillsammans med producenter och konstnärer arrangerar årligen ett tiotal utställningar med fokus på att presentera ett varierat utbud av kultur och samtida konstformer såsom skulptur, måleri, konsthantverk, foto, videokonst, design, performance och installationer.

 

Avslutade utställningar

 • SOPHIA CALLMER – NATUR I TRÄDGÅRDEN – maj 2017 i Kulturhuset Vita skolan, BrobyEn fotoutställning om hur man kan få mer natur i trädgården, både genom växtval, sätt att dela in trädgården, insekter och djur och hur man tänker för att få en mer hållbar trädgård ur miljösynpunkt.

  Sophia Callmer är konstnär och fotograf, arbetar med fotografi till böcker och egna konstnärliga projekt. Sophia har haft utställningar i och utanför Sverige och är från början utbildad på konsthögskolan i Köpenhamn.

  Sophia bor utanför Maglehem och arbetar även praktiskt med trädgård och natur i företaget Drakängen.

  Sophia kommer att ställa ut foton från serien ” My new flora”, ett fotoprojekt för att lära känna en ny plats ur florans synvinkel. Bilderna handlar alltid och natur och växtlighet på olika sätt. Föredraget Natur i trädgården handlar om hur du kan tänka i din egen trädgård för att göra den bättre för insekter och smådjur. Även tips till hur du skapar en mer hållbar trädgård och mer lättskött, exempel på lösningar och växtval som är både snygga och gynnsamma för djur och insekter.

  Mer info: SOPHIA CALLMER, Fotograf, www.sophiacallmer.se

  Arr: Kultur & Bibliotek

 • KARIN GUSTAVSSON 14 juni–12 augusti, Kulturhuset Vita skolan
  Vernissage ons 14 juni kl 16–18Karin använder sig av material som hon hittar eller andra människor skänker eller slänger. Karin ser en vinning, en tillfredsställelse av att kombinera, ge materialet ett större konstnärligt värde än sitt ursprungsbruk.Arr: Kultur & Bibliotek
 • UTSTÄLLNING KJELL EKSTRÖM
  Utställningen pågår mellan den 29 mars – 29 april, på Kulturhuset Vita skolan
  Vernissage ons 29 mars kl 16–18
  Kjell Ekström, konstnär och författare från Åland, och är speciellt inbjuden till Östra Göinge kommun.
  Han inspireras främst av den åländska naturen och resor till främmande länder. Akvarell är hans huvudsakliga teknik, men han målar även i akryl och arbetar också med glasmosaik och foto.
  Arr: Kultur

Etta SfveEtta Sfves hund3 Ljusprojekt

 • UTSTÄLLNING GYLLEBOVERKET Torsdag 2 februari – tisdag den 28 februari 2017
 • KONSTSAMTAL MELLAN ETTA SÄFVE, ELINA MARIA JOHANSSON, JONA ELFDAHL OCH THOMAS KJELLGREN Torsdag den 2 februari 2017 Kl 13.45-14.45
  För VITA LUX 2017 har konstnärerna Elin Maria Johansson, Etta Säfve och Jona Elfdahl tillsammans arbetat fram ett platsspecifikt verk med utgångspunkt i symposiets tematik: BESTRÅLNING.
  I deras pågående samarbeten intresserar de sig för att låta det poetiska och mytiska ställa betraktaren inför frågor om vårt samtida samhälle. Genom fiktiva karaktärer, sceniska installationer, film, mytbildningar och ljud undersöker de teman som mänsklig isolation, vår relation till vår omvärld, förgänglighet, sociala strukturer och längtan.


karinmuller-lindberg

 • UTSTÄLLNING – LJUSET I KONSTEN KARIN MÜLLER LINDBERG

Ons 9 nov – lör 3 dec 2016, Kulturhuset Vita skolan

Vernissage ons 9 nov kl 16 – 18

Sön 27 nov kl 15 – 17 Ljushappening med Karin Müller Lindberg, konstnär och Bertil Larsson, ljusdesigner

Karin tycker att kontraster är spännande, i stort som smått, kraftfullt mot skört. Rörligt, svävande mot fast, statiskt. Berättande tydlighet mot nonfigurativa hemligheter. Vardagens analyserande bildminnen i både teckningar och fotodokumentation leder Karin ofta in i övergripande tematiska arbetsprocesser. Dessutom finner hon att skapandets material och metoder kan höja henne över vardagens bekymmer och ta henne in i meditativa tidlösa tillstånd av stilla lycka.

Per hlin frn Folkets hus och parker, utstllningar

 • UTSTÄLLNING – PER ÅHLIN – EN ANIMATIONENS MÄSTARE
  Ons 19 okt – fre 4 nov 2016, Kulturhuset Vita skolan
  Vernissage ons 19 okt kl 16–18
  Per Åhlin är en föregångare inom svensk animerad film. Den helt självlärde tecknaren och animatören har verkat i över femtio år och är verksam än i dag. Arr: Kultur

Foto av performancen.

 • VARJE GÅNG JAG ÖPPNAR MUNNEN KOMMER DET UT VATTEN. DET GÖR DET SVÅRT FÖR MIG ATT PRATA
Vita Lux:ljusspår 2016 – invigningen var  torsdagen den 4 februari, Hörsalen, Kulturhuset Vita skolan – Performance. Varierande längd. 2004.

Performancen går ut på att jag svara på publikens frågor med vatten rinnande ur munnen. På scen finns ett dricksglas ochen tillbringare fylld med vatten. Jag fyller glaset och tar en klunk. Utan att svälja vänder jag mig sedan till publiken och säger: ”Jag heter Mathias Kristersson och jag är här för att svara på era frågor. Jag ska göra mitt bästa för att svara så ärligt som möjligt. Har ni några frågor?” När vattnet är slut, eller (om inga frågor ställs) efter 15 minuter, lämnar jag scenen.

Mathias Kristersson är baserad i Malmö, med en magisterexamen i fri konst från Konsthögskolan i Malmö 2006. I studierna ingår en termin vid College of Architecture and the Arts, University of Illinois at Chicago.

Mathias Kristersson har ställt ut och framfört sina verk i bland annat Bergen, Berlin, Chicago, Hong Kong, Istanbul, Köpenhamn, Malmö, Oslo, Stockholm, Wien, Ystad och Århus.


Hittade du inte vad du sökte?