Utställningar

Östra Göinge Kultur tillsammans med producenter och konstnärer arrangerar årligen ett tiotal utställningar med fokus på att presentera ett varierat utbud av kultur och samtida konstformer såsom skulptur, måleri, konsthantverk, foto, videokonst, design, performance och installationer

 Axplock från Avslutade utställningar

 

OSBY FOTOKLUBB

Osby fotoklubb bildades hösten 2019 av några fotointresserade entusiaster och vänder sig till alla som har ett genuint intresse av fotografering. Klubben ägnar sig också sig åt fotoutflykter, bildvisning, utbildning för medlemmar, utställningar, föredrag av inbjudna gäster, och mycket mer. Huvudsyftet med klubben är att få utvecklas som fotograf och att diskutera, umgås och ha trevligt. Arr: Osby Fotoklubb, Medborgarskolan och Kultur & Fritid.

Evakuering, konstnär Bianca Maria Barmen, foto Gerry Johansson.

Bianca Maria Barmen 2019
Kulturhuset Vita skolan.

Bästa Biennalen synliggör professionell konst för barn och unga. Bästa Biennalen arbetar för det inkluderande konstrummet för alla åldrar med fokus på barn och unga. Bästa Biennalen sätter konstupplevelsen i fokus. Bianca Maria Barmen arbetar ofta med djurmotiv i sina skulpturer. Djur som befinner sig i ett fruset ögonblick där man i nästa sekund kan tänka sig att djuret redan är på väg bort. I sin egen fantasi kan man sedan följa efter djuret på dess vidare färd. Bianca tänker också att det är intressant med skillnaden mellan de tama och de vilda djuren och möjliga möten mellan dem. Arr: Kultur & Fritid, Bästa Biennalen / region Skåne / Kulturrådet.

 

Per hlin frn Folkets hus och parker, utställningar.

UTSTÄLLNING – PER ÅHLIN – EN ANIMATIONENS MÄSTARE

Per Åhlin är en föregångare inom svensk animerad film. Den helt självlärde tecknaren och animatören har verkat i över femtio år och är verksam än i dag. Arr: Kultur.

Foto av performancen.

VARJE GÅNG JAG ÖPPNAR MUNNEN KOMMER DET UT VATTEN. DET GÖR DET SVÅRT FÖR MIG ATT PRATA

Vita Lux: ljusspår 2016 – Performance.

Performancen går ut på att jag svara på publikens frågor med vatten rinnande ur munnen. På scen finns ett dricksglas och en tillbringare fylld med vatten. Jag fyller glaset och tar en klunk. Utan att svälja vänder jag mig sedan till publiken och säger: ”Jag heter Mathias Kristersson och jag är här för att svara på era frågor. Jag ska göra mitt bästa för att svara så ärligt som möjligt. Har ni några frågor?” När vattnet är slut, eller (om inga frågor ställs) efter 15 minuter, lämnar jag scenen.

Mathias Kristersson är baserad i Malmö, med en magisterexamen i fri konst från Konsthögskolan i Malmö 2006. I studierna ingår en termin vid College of Architecture and the Arts, University of Illinois at Chicago. Mathias Kristersson har ställt ut och framfört sina verk i bland annat Bergen, Berlin, Chicago, Hong Kong, Istanbul, Köpenhamn, Malmö, Oslo, Stockholm, Wien, Ystad och Århus.


 

 

Hittade du inte vad du sökte?