Film / Rörlig bild

Höstlov på bibblan i Östra Göinge vecka 44, 2016

Ipad-filmning med Jim Nilsson

 

 Filmfestival i Sibbhult

Den 22 oktober 2016 arrangerades Östra Göinges Filmfestival, för tredje året i rad. Temat var 4 – 40 – 400 eftersom siffran 4 har en alldeles särskild mening. Vi vänder oss till alla från 4 år till 100, vi ska visa kortfilmer som är cirka 4 minuter långa, det är 40 år sedan Ulf Lundell skrev boken ”Jack” och det är 400 år sedan William Shakespeare dog.

Filmfestivalen i Sibbhults Folkets hus. I Östra Göinge bor sedan 10 år tillbaka Alicja Björk. Alicja är animatör på bl a Pennfilm och varit medverkande i filmproduktionerna ”Resan till Melonia”, ”Bara lite”, ”Lilla grisen flyger”, ”Booo”, ”Lilla Anna och Långa Farbrorn” med flera. Under årets filmfestival kommer Alicja leda en filmverkstad för barn och ungdomar samt introducera filmen ”Resan till Melonia”. Filmen bygger på William Shakespears drama ”Stormen”. Vid kortfilmsvisningen kommer Jim Nilsson, filmarbetare, introducera och sammanfatta var och en av filmerna med filmteamet. Filmfestivalen avslutas med att Sibbhults Folkets hus visar filmerna ”Jack” och ”Köpmannen i Venedig”.

Filmfestivalen år 2016 har utökats med ett filmpris som ska bli återkommande. Filmpriset i sten är designat av Zaar Stone. Filmfestivalens arbetsgrupp har beslutat att ge priset till animatören och regissören Per Åhlin på Pennfilm. Per Åhlin är pappa till bl a Karl-Bertil Jonsson och Dunderklumpen.Läs hela programmet, med detaljer och tidsangivelser, här!

Per hlin frn Folkets hus och parker, utstllningarfilmestival-program-2016

UTSTÄLLNING – PER ÅHLIN – EN ANIMATIONENS MÄSTARE                                                                                           Ons 19 okt – fre 4 nov 2016, Kulturhuset Vita skolan. Per Åhlin är en föregångare inom svensk animerad film. Den helt självlärde tecknaren och animatören har verkat i över femtio år och är verksam än i dag. Arr: Kultur

 

 


Hittade du inte vad du sökte?