Sommarskoj

Nu har vi sammanställt antalet anmälda till årets Sommarskoj och här kan du ta del av busslistan där du ser tider och din närmsta busshållplats: Sommarskoj 2023 – information och busslista

Längre ner på sidan kan du läsa mer om aktiviteterna och ta del av praktisk information.

Sommarskoj 2023 pågår under vecka 24-25 och riktar sig till elever i årskurs 4-7.

Program och aktiviteter

Aktiviteter v.24

Måndag 12 juni – Fotboll och bollkoll

Vi spelar fotboll på Färevallens fina konstgräsplaner. Du kan också testa padel, basket, boule, handboll & landhockey! Sommarskoj tar med sin lilla kiosk. Ta med kläder efter väder, sittunderlag och egen matsäck.
Tid och plats: 10.00-14.00, Färevallen, Sibbhult
Kostnad: 60 kr

Tisdag 13 juni – Konst och natur

På Wanås möts konst och natur. Tillsammans utforskar vi konsten ute i skulpturparken sedan går vi in i verkstaden och provar att göra vår egen konst. Ha gärna oömma kläder på dig.
Ta med egen matsäck. Café och glass finns.
Tid och plats: 9.30-12.30, Wanås Konst, Knislinge
Kostnad: 60 kr

Onsdag 14 juni – Mästarnas mästare och Hjärngympa

Här tävlar man i lag i en massa roliga och spännande grenar. Vi avslutar med att kora dagens Mästarnas Mästare! Här måste man använda både kroppen och ”knoppen”. Sommarskoj tar med sin lilla kiosk.
Ta med kläder efter väder, sittunderlag och egen matsäck.
Tid och plats: kl. 10.00-15.00, Idrottsplatsen, Broby
Kostnad: 60 kr

Torsdag 15 juni – *Årets nyhet* Jump Yard i Kristianstad

Häng med till stans coolaste trampolinpark – ett riktigt paradis för dig som älskar att hoppa! Här finns massor av trampoliner att studsa runt på. Klättra, ha grymt kul & lär dig roliga trick. Klä dig i idrottskläder. I priset ingår även särskilda strumpor med halkskydd som du kan använda även nästa gång du åker dit.
Ta med egen matsäck och vattenflaska. Café finns.
Tid och plats: Grupptider meddelas på busslistan. Varje grupp är på plats ca 1,5 timme. Jump Yard, Kristianstad.
Kostnad: 120 kr

Fredag 16 juni – Ädelfiske i Harasjömåla

Ta med eget fiskespö och annan utrustning som hör fiske till samt matsäck. Här får du använda vilket agn du vill. Flytväst rekommenderas. Ta med kläder efter väder, sittunderlag och egen matsäck. Och du, glöm inte fiskelyckan😊Du måste vara simkunnig för att få följa med! Sommarskoj tar med sin lilla kiosk.
Tid och plats: 08.30-13.00, Harasjömåla, Olofström
Kostnad: 90 kr

Aktiviteter vecka 25

Måndag 19 juni – Kreativum

Ett upptäckarcenter fyllt med klurigheter i naturens och teknikens värld för dig som är nyfiken på hur vår omvärld funkar.
Ta med egen matsäck. Cafeteria och souvenirshop finns.
Tid och plats: 11.00-14.00, Kreativum, Karlshamn
Kostnad: 120 kr

Tisdag 20 juni – Bowling och öppen sporthall i Knislinge – endast för dig som går i årskurs 4

Har du aldrig testat bowling, så ta chansen nu! Och du som har testat – du vet redan hur kul det är. Det finns fyra banor i bowlinghallen och vi delar in i grupper. Vi kör även roliga stationer i sporthallen för gruppen som inte bowlar.
Ta med egen fika. Liten kiosk finns på plats.
Tid och plats: Grupptider meddelas på busslistan. Knislinge bowling.
Kostnad: 60 kr

Onsdag 21 juni – Tosselilla sommarland – endast för dig som går i årskurs 5-7

Tivoli, vattenparadis, gocart, hoppborgar, trampbåtar, djur, linbana och en massa annat ballt.  OBS! Vi har fått rekommendationer från Tosselilla att INTE ta med några värdesaker eftersom det tyvärr förekommit stölder. Väskor kan lämnas vid grillplatsen under eget ansvar. Du måste vara simkunnig för att få vara vid vattenlandet! Ta med egen matsäck och badkläder om du vill bada. Mat/fika/glass finns att köpa.
Tid och plats: 10.00-16.00
Kostnad: 200 kr

Torsdag 22 juni – Bangolf (minigolf)

Vi testar Hanskogs fina bangolf. Här gäller det att slå så få slag som möjligt. Ta med kläder efter väder och egen matsäck.
Tid och plats: 10.00-13.00, Ringens BK i Hanaskog
Kostnad: 50 kr

Fredag 23 juni – Inga aktiviteter. Glad midsommar!

Kontakt

Pernilla Persson, fritidsledare Knislinge Fritidsgård
Tel: 0709-53 65 19 vardagar kl. 07.00-17.00. Övrig tid, skicka sms eller tala in ett meddelande efter pipet. Ni kan också mejla till: Pernilla.L.Persson@ostragoinge.se

Praktisk information

Anmälan och betalning

Anmälan görs digitalt senast måndag den 1 maj. Därefter stängs sidan och anmälan kan ej genomföras. Det finns ingen
möjlighet att efteranmäla. Anmälan är bindande, inga återbetalningar görs såvida inte aktiviteterna ställs in av arrangören. Inga efteranmälningar mottages. Man kan inte byta plats med någon som avbokat. Anmälan görs av vårdnadshavaren

BETALNING sker till bankgiro 744-1983 (ej swish) oss tillhanda senast måndagen den 1 maj. Skriv barnets för- och efternamn i meddelanderutan. Observera att inbetalningar som kommer in därefter kan lämnas utan åtgärd och anmäld plats till aktivitet kan strykas. Om man betalar för färre eller fler aktiviteter än vad man anmält till, vänligen meddela via sms eller mail för att underlätta administrationen.

Sommarskojbussen

Busslistan blir klar då vi sammanställt alla anmälningar och antal bussåkande från respektive by. Vi åker bekvämt med Kagans Buss och vi följer bussbolagets regler under hela resan. Busslistan publiceras i maj till den mailadress som målsman uppger vid anmälan. Om du har anmält dig och betalningen är klar har du en garanterad plats till Sommarskoj – vi begränsar inte antalet deltagare vid någon aktivitet.

Busshållplatser där bussarna hämtar/lämnar är

  • Kviingeskolan i Hanaskog
  • Snapphanehallen (sporthallen) i Knislinge
  • Prästavångsskolans bussfålla i Broby
  • Folkets Hus i Sibbhult
  • Glimåkraskolans bussfålla.

Deltagare tar sig själv till hållplatsen, stiger på och hoppar av bussen vid närmsta hållplats från bostadsorten.
Det kommer att finnas personal vid ordinarie busshållplatser, men kanske inte alltid vid mindre stopp.
Beroende av antal anmälda kan vi ev. hämta/lämna på hållplats närmare än vad som nämnts ovan, men inget
utlovas. Detta meddelas på busslistan.

Tider

Tider som nämns i rutorna (Aktivitet kl.-) är tider då vi är på aktiviteten. Restider tillkommer.

Grupptider för ”Jump Yard” och för ”Bowling & öppen sporthall” kommer att meddelas på busslistan. Vi har
begränsat antal deltagare/grupp på båda aktiviteterna

Aktiviteten på Tosselilla

Nytt för i år är att vi erbjuder Tosselilla endast för åk 5-7. Tosselilla är vår mest populära aktivitet. Vi har slagit vårt eget rekord år efter år och ifjol hade vi 347 anmäldabarn. Dock känner vi ett behov av att minska antalet och har därför tagit beslutet att fördela via åldrar.

På Tosselilla går vi inte tillsammans i grupp, vilket betyder att barnen behöver ta eget ansvar. När man fått entréband har vi följe till grillplatsen, som är vår samlingsplats. Därefter rör man sig fritt på området tillsammans med någon kompis. Vi ledare finns/rör oss vid olika stationer (bl.a. grillplats, tivoli, båtar, vattenlandet, vandrande runt i området) och barnen hittar oss lätt – vi har röda t-shirts med Sommarskojtryck. Ledarna informerar om detta på bussen samt om återsamlingstid vid grillplatsen där vi räknar barnen och går gemensamt till bussparkeringen.

Aktiviteter som kräver simkunnighet

Simkunnig måste man vara för att följa med till Ädelfiske i Harasjömåla och för att vistas vid vattenlandet på Tosselilla. Med simkunnig menar vi att barnet ska kunna simma minst 200 meter och känna sig säker i vatten.

Om ledarna

Ledarna på Sommarskoj jobbar till vardags på eller kring någon av skolorna som fritidsledare, resurspersoner, pedagoger, skolsköterskor etc. Andra ledare har varit med under Sommarskoj tidigare år. Barnen känner lätt igen oss ledare då vi alltid har röda t-shirts med texten Sommarskoj.

Övrig information

Vi reserverar oss för att vissa aktiviteter och tider kan ändras bl.a. beroende av antal deltagare, myndighetsbeslut etc. Klä dig lämpligt för aktiviteten och ta med egen matsäck. Vid vissa aktiviteter finns kiosk i närheten och det är helt ok att ta med fickpeng. Du ansvarar själv för dina värdesaker.

OBS: Det är viktigt att barn som vid behov kräver sin medicin omgående, har medicin med sig i fickan eller i magväska. Under vissa aktiviteter lägger alla ifrån sig sina väskor på samlad plats och då är det svårt för ledarna att snabbt leta upp rätt väska.

OBS: Av ordnings- och säkerhetsskäl är det viktigt att alla följer ledarens instruktioner. Deltagare som missköter sig riskerar att bli hemskickad och får ej vara med på resterande aktiviteter.


Hittade du inte vad du sökte?