På vatten

Bada


Badar i Tydingsjön

Foto: Bad i Tydingsjön

Ibland behöver man svalka sig med ett dopp. I Östra Göinge finns flera vackra sjöar som går alldeles utmärkt att bada i.

Packa picknickväskan och solhatten och bege dig till exempel  till Tydingesjön, Sjöhagen, Breanäs, Gummarp eller Njura ”havsbad”.

Läs mer om våra olika badplatser och få vägbeskrivning

 

 

 

Fiska


Kille fiskar i en sjö

Foto: Fiskare

Vill du hellre befinna dig ovanför vattenytan så bjuder vår kommun även på fina fiskevatten. Du kan fiska på någon av våra fiskeplatser vid Helge å, Immelnsjön, Rolstorpssjön eller Tydinge- och Kallsjön. Kom bara ihåg att fiskekort krävs.

Läs mer om våra olika fiskeplatser och var du köper fiskekort till respektive plats

 

 

 

 

Paddla kanot


Kille paddlar kajak på Immelnsjön

Foto: Paddlare på Immelnsjön. Precious People

Paddla på Immeln
Här i Östra Göinge kommun finns tre lägerplatser vid sjön Immeln, vindskydd i Immeln, på Kvinnoöarna och i Breanäs. På dessa platser finns ved, toalett och vindskydd. På Norra Kvinnoön har vi nu två nya mulltoaletter, dessutom har vi gjort i ordning alla grillstäder på både Norra och Södra Kvinnoön för säkrare och bättre grillmöjligheter. I Immeln finns ett kanotcenter där du kan hyra kanot, för mer information titta in på www.immelnskanotcenter.se.

Serviceavgift för en bättre kanotled
För att kunna erbjuda bra rast- och lägerplatser med god service tar Östra Göinge ut en serviceavgift av alla som nyttjar kanotledens service. Serviceavgiften ligger för närvarande på 50 kr per kanot/ båt och dygn. Serviceavgiften kan betalas på Immelns kanotcenter eller via Swish

Hela överskottet från serviceavgiften används oavkortat till den service som finns på kanotleden i Östra Göinge kommun, för att leden fortsatt ska vara ett trivsamt och attraktivt besöksmål med bevarade naturvärden. Genom att betala serviceavgiften hjälper du till att bygga en grönare, mer hållbar och mer sammanhållen kanotled.

Paddla längs Helge å? Här hittar du uthyrare och mer information.

 

Allemansrätten – så funkar den


Allemansrätten gör att vi alla har tillgång till naturen, men där ingår såväl rättigheter som skyldigheter. Det innebär att ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Du använder dig av allemansrätten när du till exempel promenerar i naturen, paddlar kanot eller plockar bär i skogen.

Är du säker på att du har koll på vad du får och inte får göra? I filmen förklarar Naturvårdsverket allemansrätten och dess huvudregel – inte störa och inte förstöra.Hittade du inte vad du sökte?