Ipad-grupp för seniorer

Personer sitter vid ett bord med surfplattor framför sig.

Vi bryter det digitala utanförskapet

Allt mer samhällsinformation och tjänster utgår från att man har vardaglig tillgång till dator och internet.

Att betala räkningar, kontakta myndigheter och köpa biljetter till bio eller teater är exempel på sådant som de flesta idag gör via internet. Även samhällsservicen sköts allt mer via internet.
Det gör att många äldre, som inte har tillgång till dator eller internet, hamnar utanför. Totalt beräknas idag att 1,1 miljoner medborgare i Sverige inte har tillgång till internet. Lika många har bara begränsad tillgång. Det brukar kallas ”det digitala utanförskapet”.

I vårt projekt ”Den sociala plattan” vill vi motverka det digitala utanförskapet i Östra Göinge.

En återkommande aktivitet är vår Ipadgrupp för seniorer. Där får den som är senior och nybörjare låna hem en Ipad under en termin, och delta i en studiecirkel som bygger på materialet ”Alla kan surfa”. Deltagandet är gratis, men man betalar självkostnadspris för det mobila bredbandet som följer med Ipaden.

Sedan våren 2022 har vi en grupp för nybörjare och en fortsättningskurs för de som redan har grundläggande kunskaper. Båda grupperna kommer att vara på Lindgården i Broby, fredagar kl 9.30-11.30.

Vi har kurser både vår och höst. Totalt 10 träffar per kurs.

För den som vill delta i Ipadkursen våren 2023 går det bra att redan nu anmäla sig.

Vi erbjuder även teknikcaféer både vår och höst. Dit är man välkommen att ta med sin egen mobil eller surfplatta, och vi hjälps åt att lösa problem och ge tips och råd. Ingen föranmälan behövs. Vi bjuder på fika varje gång.

 

Kontakt

För frågor och anmälan till Ipadgruppen kontakta:

Therese Oleskog, 044-775 65 87, therese.oleskog@ostragoinge.se

Maria Görnebrand, 044-775 65 86, maria.gornebrand@ostragoinge.se

 

 


Personer sitter vid ett bord med surfplattor framför sig.

Hittade du inte vad du sökte?