Ipad-grupp för seniorer

Personer sitter vid ett bord med surfplattor framför sig.

Så här gör vi under pandemin

Under tiden äldre personer rekommenderas att begränsa sina sociala kontakter har iPadgruppen inga fysiska möten, utan kursen hålls på distans. Vi startar upp en ny kurs så snart det är möjligt! Teknikcaféerna ställs in tills vidare.

 

Vi bryter det digitala utanförskapet

Allt mer samhällsinformation och tjänster utgår från att man har vardaglig tillgång till dator och internet.

Att betala räkningar, kontakta myndigheter och köpa biljetter till bio eller teater är exempel på sådant som de flesta idag gör via internet. Även samhällsservicen sköts allt mer via internet.

Det gör att många äldre, som inte har tillgång till dator eller internet, hamnar utanför. Totalt beräknas idag att 1,1 miljoner medborgare i Sverige inte har tillgång till internet. Lika många har bara begränsad tillgång. Det brukar kallas ”det digitala utanförskapet”.

I vårt projekt ”Den sociala plattan” vill vi motverka det digitala utanförskapet i Östra Göinge.


Vi erbjuder även teknikcaféer både vår och höst. Dit är man välkommen att ta med sin egen mobil eller surfplatta, och vi hjälps åt att lösa problem och ge tips och råd. Ingen föranmälan behövs. Vi bjuder på fika varje gång.
En återkommande aktivitet är vår Ipadgrupp för seniorer. Där får den som är senior och nybörjare låna hem en Ipad under en termin, och delta i en studiecirkel som bygger på materialet ”Alla kan surfa”. Deltagandet är gratis, men man betalar självkostnadspris för det mobila bredbandet som följer med Ipaden. Det går bra att anmäla intresse redan nu inför eventuell start hösten 2021!

Håll utkik i tidningen Espresso (tidigare Allt om Göinge) för tid och plats för nästa tillfälle.

 

 

Kontakt

För frågor och anmälan till Ipadgruppen kontakta:

Therese Oleskog, 044-775 65 87, therese.oleskog@ostragoinge.se

Maria Görnebrand, 044-775 65 86, maria.gornebrand@ostragoinge.se

 

 


Personer sitter vid ett bord med surfplattor framför sig.

Hittade du inte vad du sökte?