Ipad-grupp för seniorer

Vi bryter det digitala utanförskapet

Allt mer samhällsinformation och tjänster utgår från att man har vardaglig tillgång till dator och internet.

Att betala räkningar, kontakta myndigheter och köpa biljetter till bio eller teater är exempel på sådant som de flesta idag gör via internet. Även samhällsservicen sköts allt mer via internet.

Det gör att många äldre, som inte har tillgång till dator eller internet, hamnar utanför. Totalt beräknas idag att 1,1 miljoner medborgare i Sverige inte har tillgång till internet. Lika många har bara begränsad tillgång. Det brukar kallas ”det digitala utanförskapet”.

I vårt projekt ”Den sociala plattan” vill vi motverka det digitala utanförskapet i Östra Göinge.

Information om åtgärder med anledning av rekommendationer för begränsning av Corona-virus:
Under tiden äldre personer rekommenderas att begränsa sina sociala kontakter har iPadgruppen inga fysiska möten, utan kursen hålls på distans
Teknikcaféerna ställs in.

En återkommande aktivitet är vår Ipadgrupp för seniorer. Där får den som är senior och nybörjare låna hem en Ipad under en termin, och delta i en studiecirkel som bygger på materialet ”Alla kan surfa”. Deltagandet är gratis, men man betalar självkostnadspris för det mobila bredbandet som följer med Ipaden. Det finns platser kvar till hösten 2020.

Vi erbjuder även teknikcaféer både vår och höst. Dit är man välkommen att ta med sin egen mobil eller surfplatta, och vi hjälps åt att lösa problem och ge tips och råd. Ingen föranmälan behövs. Vi bjuder på fika varje gång.

Håll utkik i tidningen ”Allt om Göinge” för tid och plats för nästa tillfälle.

 

För frågor och anmälan till Ipadgruppen kontakta:

Lena Svensson,      044-775 65 87,   lena.svensson@ostragoinge.se

Maria Görnebrand, 044-775 65 86,   maria.gornebrand@ostragoinge.se

 

 


 

 

Hittade du inte vad du sökte?