Göingebygdens Trygga hem 2020

Förvandlingen av Västanvid håller på att slutföras framemot sommaren då även korttidsenheten flyttar till Västanvid från Lindgården. Till hösten påbörjas ny- och ombyggnad av Skogsbrynet. Detta är en del i utvecklingen som föreningen Göingebygdens Trygga hem driver framåt.

Vi skapar nya moderna lokaler, en boendemiljö med trygghet och hög kvalitet för de äldre samt en generell uppfräschning. Samtidigt utvecklar vi verksamheten, till exempel med tillagningskök på varje våning där de äldre kan känna doften av eller delta i matlagningen.

Detta är den största satsningen som vi någonsin har gjort inom äldreomsorgen och målsättningen är att i Östra Göinge kunna erbjuda våra invånare ett boende i världsklass!

Byggnation i etapper

Den 15 september 2016 förvärvade Göingebygdens Trygga hem kommunens boenden Västanvid i Knislinge och Skogsbrynet i Sibbhult. Anledningen var att skapa en utveckling av särskilda boenden.

Först ut för ombyggnation var Västanvid i Knislinge. Skogsbrynets ombyggnation påbörjas våren 2020 och därefter Lindgården. Renovering, ombyggnation och tillbyggnation kommer ske i etapper. Även Skogsbrynet byggs i två våningar, en inbjudande utemiljö (sinnenas trädgård) och lokaler som är utformade efter de boendes bästa. Fr.o.m. hösten 2020 finns 60 lägenheter i Västanvid, korttid och mötesplats.

Därefter påbörjas ombyggnaden av Skogsbrynet. Det innebär att två avdelningar flyttar från Skogsbrynet till Västanvid. Antalet platser på Skogsbrynet vid ombyggnation och nybyggnation kommer att bli 42 lägenheter och även inrymma dagvården som flyttar in på Skogsbrynet.

 


Göingebygdens Trygga hem är en förening som har stiftats av Östra Göinge kommun samt Riksbyggen. Föreningens mål är att utveckla äldreboendena i Östra Göinge kommun.
I styrelsen för föreningen sitter representanter för PRO och SPF samt chefer i Östra Göinge kommun och representant för Riksbyggen.

 

Undrar du över något?

Information kommer löpande att gå ut till de boende som berörs av ombyggnationen. Du kommer även kunna läsa uppdateringar från processen här på www.ostragoinge.se.

Undrar du som boende något kan du kontakta enhetschef på Västanvid och Skogsbrynet:
Marie Holmström
044-775 65 70
marie.holmstrom@ostragoinge.se


 

 

Hittade du inte vad du sökte?