Vi närmar oss 15 000 stolta göingar!

I Östra Göinge finns nu 14715 göingar. Under 2017 ökade invånarantalet med 309 vilket är en rekordökning. Sedan 2010 har vi sett en positiv befolkningsutveckling i kommunen och även 2016 var ett rekordår med då 304 nya invånare. Under 2017 hade vi även ett födelseöverskott på 23.

Utrikes inflyttningar står fortfarande för den största delen av befolkningsökningen men jämfört med 2016 har inflyttningen också från andra kommuner i landet och i Skåne ökat märkbart.

 

 

 

”Vi är på god väg mot 15 000 stolta göingar! Vi kan konstatera ett positivt ekonomiskt resultat från kommunen. Vi investerar i nya förskolor, får fantastiskt omdöme när det gäller omsorgen av våra äldre och totalt investerade vi 109 miljoner, en rekordsumma. Precis innan nyår kunde vi se via SCBs enkätundersökning att göingeborna är nöjdare än nånsin. Värdet på villorna i Östra Göinge har också stigit vilket är en effekt av att man gärna vill bosätta sig här. Fler ser Östra Göinge som en plats väl värd att leva på. Jag hälsar alla nya göingar, nyfödda som nyinflyttade, varmt välkomna. Här kommer ni trivas!”, säger Patric Åberg (M), kommunalråd.


Hittade du inte vad du sökte?