Utställning och vernissage – Bästa Biennalen In formation

Välkommen på vernissage på Kulturhuset lördagen den 23 oktober kl. 11. Utställningen pågår sedan fram till och med den 5 november 2021.

Bästa Biennalen är en regional satsning på konst där syftet är både att sätta konstupplevelsen i fokus och att synliggöra professionell konst barn och unga. Östra Göinge kommuns representant i satsningen är konstnären Ulrika Wennerberg och det är även hon som leder arbetet med konstprojektet In formation.

In formation är ett konstprojekt om figurer, förmedling och formulering. Hur relaterar vi till något med mänskliga attribut som till exempel ögon, näsa och mun? Hur tolkar vi uttrycket och vilken känsla förmedlas? Hur läser vi en människa och vad har kroppsspråket för betydelse?

I konstprojektet In formation har eleverna i årskurs 5 på Prästavångsskolan experimenterat med olika formationer i en skulptural och interaktiv form. Dessa olika formationer förmedlar variationer av kropps- och ansiktsuttryck. Med hjälp av flyttbara, egentillverkade komponenter skapar eleverna figurer, formationer och formuleringar.

Tid

Vernissage lördag 23 oktober kl.11. Utställningen pågår sedan fram till och med fredagen den 5 november och följer bibliotekets öppettider.

Plats

Kulturhuset Vita skolan i Broby


Hittade du inte vad du sökte?