Tack till alla inom hälsa omsorg och lokalvården – ni är Skånes gröna hjärtas hjältar!

Det är en tuff tid för många av våra medarbetare i kommunen. Både lokalvård och hälsa omsorg drar ett tungt lass och har oerhört viktiga arbetsuppgifter för att vardagen ska gå runt och fungera på ett säkert sätt.

Men det är även i tider som dessa som kreativitet föds och oväntade samarbeten över verksamhetsgränser kan skapa lösningar.
Peter Ujvari, enhetschef på hemtjänsten Knislinge/Sibbhult berättar om just ett sådant samarbete som har lett till en utökning av skyddsmaterialet inom omsorgen i Östra Göinge.

– För att på något vis kunna hjälpa till när skyddsmaterial saknas så kollade jag runt lite på nätet och hittade en möjlighet att tillverka egna visirskydd med hjälp av 3D-skrivare. Så jag frågade runt bland enheter utanför vårt eget verksamhetsområde Hälsa Omsorg och fick reda på att GUC har en 3D-skrivare, säger Peter.

Ritningar och annat som behövdes för att kunna tillverka visirhållare skickades över till GUC (Göinge utbildningscenter), vilka snabbt nappade på förfrågan och genast satte igång med tillverkning. Skrivaren på GUC skriver ut 1 visir i timmen och för att få ett komplett visir så behövs ett hålslag och overheadpapper, så kallad OH-film. Efter användning slängs OH-filmen medan bågen rengörs och är redo att användas på nytt.

– Det är i sådana här tider vi verkligen behöver mobilisera och samla våra kompetenser och färdigheter för att kunna möta behov hos både våra kunder och medarbetare. Tillsammans kan vi!

 

Känner du någon som jobbar inom lokalvården eller hälsa omsorg i Östra Göinge – skänk dem lite extra kärlek och uppskattning!


Hittade du inte vad du sökte?