Solsidans helt nya lokaler står färdiga i höst

ild på Göingebygdens Trygga hems styrelseordförande Daniel Jönsson Lyckestam (M) vid spakarna.

Göingebygdens Trygga hems styrelseordförande Daniel Jönsson Lyckestam (M) vid spakarna.

I Sibbhult har nu första spadtaget tagits för det som ska bli Daglig verksamhets nya Solsidan – en komplett nybyggnation, en liten bit från de nuvarande lokalerna som ligger i anslutning till särskilda boendet Skogsbrynet. De nya lokalerna kommer vara anpassade för deltagare med olika behov kopplat till funktionsvariation.

På plats vid första spadtaget var Göingebygdens Trygga hems ordförande Daniel Jönsson Lyckestam (M).

– Ett samhälles värde skulle kunna mätas utifrån hur väl man tar hand om människor som behöver stöd – och där kan vi sträcka på oss i den här kommunen. Satsningarna som görs här i Östra Göinge gör mig stolt, säger Daniel Jönsson Lyckestam.

I Solsidans nya lokaler kommer det finnas såväl stora utrymmen som rum dit man kan dra sig undan. Utomhus anläggs en stimulerande trädgård med bland annat trädplanteringar, rullstolsgunga och grillplats.

– Genom nybyggnationen får vi möjlighet att skapa upplevelser för våra deltagare på ett helt nytt sätt. Det kommer exempelvis finnas tre upplevelserum och ett interaktivt bollhav i de nya lokalerna. Från att tidigare inte haft någon avgränsad utomhusmiljö får Solsidan nu en egen trädgård med bland annat pergola, gungor och sandbord. Det här ger deltagarna möjlighet att stimulera sina sinnen på andra sätt än tidigare, berättar Szabina Ruzsovics, enhetschef.

Bild på Anders Ihse (Riksbyggen), Daniel Jönsson Lyckestam (styrelseordförande Göingebygdens Trygga hem) och Jan-Eric Järletoft (Järletoft bygger).

Anders Ihse (Riksbyggen), Daniel Jönsson Lyckestam (M) (styrelseordförande Göingebygdens Trygga hem) och Jan-Eric Järletoft (Järletoft bygger).

Solsidan uppförs liksom Skogsbrynet i samarbete med kooperativa hyresrättsföreningen Göingebygdens Trygga hem och Riksbyggen. Entreprenör är Järletoft bygger AB. Nybyggnationen beräknas vara klar hösten 2022.

Göingebygdens Trygga hem

Det var år 2016 som Göingebygdens Trygga hem förvärvade kommunens särskilda boenden Västanvid i Knislinge och Skogsbrynet i Sibbhult. Syftet var att skapa en utveckling av de båda boendena.

Först ut för ombyggnation var Västanvid i Knislinge. Renovering, ombyggnation och tillbyggnation skedde i etapper och när allt var klart hade boendet utökats till att rymma 60 lägenheter fördelat på två våningar, en inbjudande innergård och lokaler utformade efter de boendes bästa.

Göingebygdens Trygga hem är en förening som har stiftats av Östra Göinge kommun samt Riksbyggen. Föreningens mål är att utveckla äldreboendena i Östra Göinge. I styrelsen för föreningen sitter representanter för PRO och SPF samt chefer i Östra Göinge kommun och representant för Riksbyggen.

 

 

 


Hittade du inte vad du sökte?