Riktad insats för ett renare Östra Göinge!

Under de kommande sex månaderna (1 december 2020 – 31 maj 2021) kommer kommunens serviceteam att arbeta riktat mot nedskräpningen runt om i kommunen.

Arbetsinsatsen kommer att göras både mot det skräp som slängs dagligen från gående och bilar, men även mot det som dumpas i skogar och längs våra vägar. Skräp som egentligen borde hamna i papperskorgar, i soptunnan hemma eller på återvinningscentralen.

– Insatsen görs för att få det fint i vår omgivning, men också för att starta en positiv trend där vi alla blir mer medvetna om hur det ser ut runtomkring oss. Tillsammans kan vi bli duktigare på att lägga skräpet där det hör hemma. Vårt serviceteam som utför skräpplockningen är dessutom ett av många sätt att förflytta människor från bidrag till arbete, vilket är väldigt viktigt, säger Daniel Jönsson Lyckestam (M), kommunstyrelsens vice ordförande.

 

Tipsa oss om sträckor som behöver städas upp!

Förutom att komma ihåg att plocka upp efter dig själv så kan du som kommuninvånare också hjälpa till genom att tipsa oss om sträckor som är nedskräpade eller platser där skräp har dumpats.

Fram till och med den 31 maj 2021 vill vi gärna ha in era tips via Fixamingata. Du når FixaMinGata genom vår hemsida eller genom att ladda ner appen FixaMinGata till din mobil.

Tillsammans kan vi göra kommunen till en renare plats både för oss och för våra växter och djur!

 

Serviceteamet består av medarbetare anställda via så kallade extratjänster och är en del av Arbetsmarknadsenheten. Serviceteamet utför mervärdesuppgifter i kommunen.


Hittade du inte vad du sökte?