Rekordanmälningar till årets Skuttläger!

Tennisracket som ligger på marken.

Skuttlägret som anordnas årligen i Östra Göinge kommun är populärt, så även förra veckan. Tisdag till torsdag var det 30 stycke barn (av hela 110 sökande) som fick pröva på en massa olika aktiviteter runt om i kommunen, bl.a. ridning, skridsko, parkour, brottning, orientering, golf, teater, skytte, tennis, judo och handboll.

– Det är jättekul och det märks att det finns ett stort intresse och behov av detta! I fjol hade vi 80 sökande så det var rekord i år. Vi kan inte erbjuda mer än 25-30 platser, det blir svårt för föreningarna som står för aktiviteterna att ta emot fler. Men för att kunna möta behovet funderar vi på att testa 2 x 2 dagar igen till nästa höst, säger Therese Svensson Collin, fritidsansvarig i Östra Göinge kommun och en av ledarna på Skuttlägret.

Men även för de som inte kom med på årets skuttläger finns ändå en möjlighet att få prova på olika aktiveter.

– För att kunna erbjuda de som inte får plats på lägret någonting istället, så kommer vi att erbjuda Prova-på-aktiviteter öppna för alla på alla lov framöver. De öppna aktiviteterna kommer att planeras och genomföras av och tillsammans med barnen själva, säger Therese.

Detta är Skuttlägret

Skuttlägret är ett dagläger för barn som går i 3:dje till och med 5:e klass, där barnen hämtas och lämnas på respektive skolor. Syftet med lägret är att man ska få möjlighet att testa på olika aktiviteter och efter lägret välja en aktivitet som man vill fortsätta pröva.

 

 


Tennisracket som ligger på marken.

Hittade du inte vad du sökte?