Nu börjar Göingebygdens Trygga hems förbättringsresa

Ursäkta röran vi bygger om! Nu har förvandlingen av Västanvid påbörjats och de äldsta delarna av boendet börjar rivas och i den nyare delen inleds en renovering. Detta är en del i utvecklingen som föreningen Göingebygdens Trygga hem driver framåt.

”Vi ska skapa nya moderna lokaler, en boendemiljö med trygghet och hög kvalitet för de äldre samt en generell uppfräschning. Samtidigt utvecklar vi verksamheten, till exempel med tillagningskök på varje våning där de äldre kan känna doften av eller delta i matlagningen. Detta är den största satsningen som vi någonsin har gjort inom äldreomsorgen. I Östra Göinge ska vi erbjuda våra invånare ett åldrande i världsklass”, säger Sofia Nilsson som är ordförande i Göingebygdens Trygga hem.

 

Byggnation i etapper

Den 15 september 2016 förvärvade Göingebygdens Trygga hem kommunens boenden Västanvid i Knislinge och Skogsbrynet i Sibbhult. Anledningen var att skapa en utveckling av boendena.

Först ut för ombyggnation är Västanvid i Knislinge. Renovering, ombyggnation och tillbyggnation kommer ske i etapper. När allt är klart kommer boendet få ytterligare två våningar, en inbjudande innergård och lokaler som är utformade efter de boendes bästa. Tanken är att det kommer finnas 60 lägenheter i Västanvid istället för de 25 som finns idag. De första 3 avdelningarna i Västanvid (vilka genererar 36 lägenheter) planeras vara klara för inflyttning våren 2019, hela bygget i början av 2020. Därefter påbörjas ombyggnaden av Skogsbrynet.

Så här fint kan innegården komma att se ut. Bild: Arkitektgården

Så här fin kan innegården komma att se ut. Bild: Arkitektgården

Göingebygdens Trygga hem är en förening som har stiftats av Östra Göinge kommun samt Riksbyggen. Föreningens mål är att utveckla äldreboendena i Östra Göinge kommun. I styrelsen för föreningen sitter representanter för PRO och SPF samt chefer i Östra Göinge kommun och representant för Riksbyggen.


Hittade du inte vad du sökte?