Vecka 3 påbörjas vaccinationen av hemsjukvården

Nu är första omgången av vaccinationer klara på våra särskilda boenden och vi kan glädjas åt att allt har flutit på bra.

Östra Göinge kommun följer myndigheternas prioriteringsordning och nästa vecka börjar vaccinering av personer med hemsjukvård och deras hushållskontakter. Därefter kommer turen till hemtjänst med omvårdnadsinsatser och deras hushållskontakter. Vaccinationerna kommer att ske på vårdcentralen eftersom vaccinet är känsligt.

Mer information om hur vaccinationen kommer att gå till kommer från den vårdcentral du är listad på.

 

För dig som är 70 år eller äldre

Du som är född 1951 eller tidigare kommer att få ett personligt brev till din folkbokföringsadress från Region Skåne med information om bokning av tid för vaccinering mot covid-19. Du kommer att kunna boka din tid genom att logga in på 1177.se eller genom att ringa din vårdcentral.

Vaccineringen mot covid-19 för skåningar från 70 år och uppåt väntas påbörjas i mitten av februari. Det går inte att boka tid innan du har fått brevet.

 

Mer information om vaccination mot covid-19 för allmänheten

På sidan Vacccination mot covid-19 på 1177.se kan du bland annat läsa mer om vilka som erbjuds vaccination, var i Skåne du kan vaccinera dig och hur vaccineringen går till.

 

Polisen varnar för bedrägerier i och med vaccination!

Polisen varnar för bedragare som ringer upp äldre personer och vill boka in en vaccinationstid. Lämna aldrig ut bankuppgifter eller e-legitimation till okända som kontaktar dig.

1177 Vårdguiden eller Region Skånes verksamheter ringer aldrig upp dig för att begära inloggningsuppgifter eller att du ska logga in med bankdosa eller mobilt bank-ID.


Hittade du inte vad du sökte?