Närundervisning på högstadiet från och med 25 januari

Utifrån det något förbättrade smittläget som Smittskydd Skåne presenterade vid en samverkanskonferens rekommenderas inte längre någon distansundervisning för högstadiet. Av det skälet har kommunen gjort bedömningen att samtliga årskurser på högstadieskolorna i Östra Göinge kommun ska återgå till närundervisning från och med den 25 januari.

 

Vad säger Smittskydd Skåne?

Vid en samverkanskonferens, onsdagen den 20 januari, presenterade Smittskydd Skåne att det har skett en påtaglig minskning i antalet smittade den senaste veckan, men att det fortfarande ligger på en hög nivå. Därför är det viktigt att alla fortsätter följa de allmänna råden. Utifrån det förbättrade smittläget rekommenderar Smittskydd Skåne, från och med vecka 4, inte längre någon distansundervisning för högstadiet.

Smittskydd Skånes grundinställning är att skolorna ska erbjuda närundervisning, men att det är av största vikt att alla som vistas på skolorna, personal som elever, följer de råd som ges för att minska trängsel och minimera smittspridning.

Smittskydd Skåne håller fast vid att högstadieelever/skolelever inte driver smittspridningen. Smittspridningen sker framförallt i det egna hushållet.

 

Östra Göinge kommuns bedömning

Kommunen kommer inte att fatta något nytt beslut om fortsatt fjärrundervisning för högstadiet efter den 24 januari. Det innebär att samtliga årskurser på högstadieskolorna i Östra Göinge kommun återgår till närundervisning från och med den 25 januari.

Bedömningen grundas på det nya smittläget i regionen samt att ingen smittspridning rapporterats från verksamheterna. Skulle det uppkomma en ökad smittspridning på enskild skola eller i en klass så kan kommunen fatta beslut efter samråd med Smittskydd Skåne om att återigen helt eller delvis övergå till distans- och fjärrundervisning.

Skolorna arbetar kontinuerligt med att följa upp de vidtagna åtgärder som finns på respektive skola för att minska trängsel och risk för smittspridning. Detta arbete fortsätter och blir än viktigare när samtliga årskurser på högstadiet återgår till närundervisning.


Hittade du inte vad du sökte?