Kultur- och fritidsstipendiater och pristagare utsedda!

Östra Göinge kan stolt presentera pristagare och stipendiater inom Kultur och Fritid.

Planeringsutskottet har den 25 mars utsett pristagare och stipendiater inom Kultur och Fritid. Priserna och stipendierna delas ut som stimulans, uppmuntran och belöning till personer, föreningar eller andra aktörer som gjort uppskattade, framgångsrika eller värdefulla insatser, prestationer eller resultat inom sitt specifika område.

”Det är alltid lika roligt att kunna utse ut dessa fantastiska pristagare och stipendiater! Tänk att vi har så många kreativa och talangfulla personer och att möjligheterna för dem att kunna leva ut sina intressen finns här i Skånes gröna hjärta,” säger Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Magnus Haraldsson – Kulturpris (5 000 kr)

Motiveringen lyder:
Listan kan göras lång över de kulturgärningar som musik- och teaterpersonligheten Magnus Haraldsson gjort under massor av år, där han roat Göingeborna i många olika sammanhang.

För att nämna några av de kulturinsatser som finns på Magnus meritlista har vi hans deltagande i Dennis kapell, som spelat på festplatser, äldreboenden, marknader med mera, hans medverkan i Lustteatern under cirka 10 år, hans medverkan i Buskisteatern från 2009, hans medverkan i Östra Göinge revyn under åren 2000-2018 och rollen som Jola Labilo – trollkarlen som inte lyckades så bra varken själv eller med hjälp av sin assistent. I alla dessa sammanhang har han mött en stor publik som har skrattat åt hans finurligheter i farser och humor i teatern och musiken.

För dessa kulturgärningar erhåller Magnus Haraldsson kommunens Kulturpris.

 

Nils Balassa – Kulturstipendium – Ungdom (5 000 kr)

Motiveringen lyder:
Nils som är 20 år och boendes i Broby spelar främst elbas. Han är tidigare elev på Musikskolan som just nu går Gospel-linjen i Glimåkra just som basist. Han har tidigare spelat trumpet och bas på Musikskolan. Spelskicklig elev som visat stor talang och engagemang och alltid ställt upp på musikskolans projekt genom åren och som har siktet inställt på att studera vidare inom kulturområdet vilket hans val av fortsatta studier visar. Han har även spelat mycket i ett band i kyrkans regi.

Nils Balassa erhåller årets Kulturstipendium – Ungdom som en stimulans för fortsatt utveckling inom musikområdet.

 

FK Göingarna – Idrotts- och fritidspris (5 000 kr)

Motiveringen lyder:

Sista helgen i april 2019 genomförde FK Göingarna orienteringstävlingen 10MILA som samlade närmare 10 000 deltagare på och runt Trollacenter i Glimåkra, en tävling som kan sammanfattas i ett enda ord – Succé. Tävlingen, som planerades under flera år, genomfördes i nära samarbetet med flera andra föreningar, företag och aktörer i kommunen. I den marknadsundersökning som gjordes efter tävlingen fick FK Göingarna toppbetyg på alla områden. I undersökningen tittade man på områden som arrangemang, organisation, sportslig kvalité och stämning och atmosfär och på samtliga områden fick föreningen mycket höga betyg.

Föreningen har redan blivit välförtjänt prisade i olika sammanhang sedan tävlingen genomfördes och att erhålla kommunens Idrott- och fritidspris var en självklarhet.

 

Emma Ragnarsson – Idrotts- och fritidsstipendium – Ungdom (5 000 kr)

Emma som är 16 år, är boendes med sin familj i Broby. Emma som är en målmedveten och intelligent idrottare tränar dagligen, ofta flera gånger per dag, och ägnar ständigt tid åt att förbättras som idrottare. Under 2019 tog hon sin första mästerskapsmedalj under sommarens ungdoms-SM, på hösten förbättrade hon sig ytterligare och är i sin paradgren 200 fjäril näst bästa svenska i sin åldersgrupp. Hon är som följd av sitt hårda arbete mycket framgångsrik och har en lysande framtid för sig.

Emma Ragnarsson erhåller årets Idrott- och fritidsstipendium – Ungdom som en stimulans för fortsatt utveckling inom simningen.

Mästerskapsutmärkelse

Följande erhåller Mästerskapsutmärkelse, som är avsedd att uppmärksamma personer eller lag som placerat sig på medaljplats på svenskt mästerskapsnivå eller däröver inom det idrottsliga området:

Teo Jönsson, brottning, BK Viking

Emma Ragnarsson, simning, SS Delfin

Karl Oredsson, simning, SS Delfin

Siri Norman, simning, SS Delfin

Alexandra Petersen, simning, SS Delfin

 


Hittade du inte vad du sökte?