Kommunfullmäktige sammanträder

Ordförandeklubba.

Det är mycket viktigt att demokratins institutioner fortsätter fungera även i tider av kris. Vidare finns anledning att tro att virusutbrottet inte kommer att vara över snart, och det låter sig inte göras att ställa in alla sammanträden på obestämd tid.

Därför väljer Östra Göinge kommun att inte ställa in nästa sammanträde med kommunfullmäktige som äger rum onsdagen den 29 april kl. 18.30. Däremot uppmanas partier som är representerade i fullmäktige att minska antalet deltagare på sammanträdet, och de ledamöter och ersättare som tillhör riskgrupper eller inte känner sig fullt friska uppmanas även att avstå från deltagande. De deltagande ledamöterna kommer så långt det är möjligt att spridas ut i sammanträdeslokalen.

Kommunfullmäktiges sammanträden är offentliga och allmänheten är välkommen att besöka kommunhusets sessionssal som vanligt. Precis som med ledamöter och ersättare uppmanas dock de i allmänheten som tillhör riskgrupper, eller inte känner sig fullt friska, att avstå från deltagande denna gång i syfte att minska smittspridningen. Sammanträdesprotokollet kommer att finnas tillgängligt här på kommunens hemsida (se länk nedan) en vecka efter sammanträdet, och kan även begäras ut. Det finns en toalett i direkt anslutning till sammanträdeslokalen där man kan tvätta händerna.

Här kan du läsa kallelsen, det kommande protokollet och få mer information om kommunfullmäktige.

På agendan detta sammanträde finns bland annat:

  • bolagsredovisningar
  • motion om webbsända fullmäktigesammanträden
  • presentation av kommunstyrelsens analys av politiska målsättningar inom utmaningsområde Arbete och företagande

Ordförandeklubba.

Hittade du inte vad du sökte?