Hej alla föräldrar och vårdnadshavare!

Har du en tonåring hemma? Höstlovet ligger nära och många är lediga, som förälder behöver man vara nyfiken på vad din tonåring gör och var de befinner sig. Tillsammans med länsstyrelsen vill vi tipsa om några bra länkar med filmer och material för dig som förälder kan vara bra att titta på, för att få tips kring hur du kan göra och tänka på inför höstlovet gällande bl.a. alkohol.

 

Att sätta gränser

Det viktigt att sätta gränser när det gäller alkohol. Kolla in filmen på tänkom.nu så får du tre tips om hur du kan få till ett bra samtal med din tonåring. På Tänkom.nu kan du även läsa mer om unga och alkohol.

 

Köp inte ut!

Se filmen; Men jag är väl ingen langare? Eller? Kolla in filmen där komikern Lucas Simonsson bli pinsamt medveten om hur dumt det är att förse minderåriga med alkohol. Och ja, det kallas langning, även när du gör det till någon du känner. www.hejdaalkoholskador.se

 

Du behövs!

Vi behöver fler vuxna aktörer ute, på de ställen där våra ungdomar befinner sig på kvällar och helger, t.ex. på skolgårdar, busstationer och ute i våra byar. Var nyfiken på vad din tonåring gör. Ta gärna kontakt med andra föräldrar vid behov.

Uppmana era barn att besöka så väl fryshuset som våra fritidsgårdar, som har ett brett program på höstlovet.

 

Vi finns till under höstlovet

Individ- & familjesupporten
Har ni som föräldrar behov av råd och stöd i er föräldraroll eller har en oro för er ungdom kan ni kontakta Individ- & familjesupporten; 044 – 775 60 00 (kontorstid).
Mer information om Individ- & familjesupporten.

Maria Skåne Nordost 044 – 13 29 29

Vid akut och omfattande och stor oro kontaktar ni;
Socialtjänsten barn och unga 044- 775 60 00 (kontorstid), Sociala jouren 044-775 78 78 (Kvällar, nätter, helger).


Hittade du inte vad du sökte?