Förslaget till Östra Göinges unika vindskydd är framröstat

Nu har Arknat (Scandinavian Architectural Festival) kickat igång och 15 utvalda studenter från olika länder och universitet är taggade på att få skapa de tre vindskydd i trä som ska placeras ut längs Skåneleden i Nordöstra Skåne.

Under helgen som gick var deltagarna ute på en besöksresa till de aktuella platserna för vindskydden för att insupa atmosfär och få en inblick i området med tillhörande natur. Efter rundturen fick de knappt ett dygn på sig att skissa fram sina förslag, eller så kallade koncept. Förslagen presenterades i måndags på Pappersbruket i Östanå, där alla deltagare huserar under sin Skånevistelse, och efter presentationer och diskussioner röstades sedan tre slutgiltiga förslag till vindskydd fram.

Fem personer som utgör Team Hill.

Team Hill. Fr vä: Hanna Clausen, Apurva Prasanna, Tim Bruder, Linnea Gillberg, Erik Delveus.

Team Hill skapar Östra Göinges vindskydd

Arknats deltagare är uppdelade på tre olika team där Team Hill (Apurva Prasanna, Hanna Clausen, Linnea Gillberg, Erik Delveus och Tim Bruder) är de som ska bygga Östra Göinges vindskydd. Förslaget eller konceptet som röstades fram för Östra Göinge och som Team Hill nu kommer att arbeta vidare med skissades fram av Tim Bruder.

 

Invigning i slutet av augusti

Nu fortsätter deltagarna med den skapande fasen och den som vill besöka vindskyddet i verkligheten kommer inte att behöva vänta särskilt länge. Teamet har nämligen mindre än två veckor på sig. Invigning av vindskydden är planerad till lördagen den 21 augusti.

Östra Göinges vindskydd kommer att ligga vid Rodatorpet (nära Sibbhult). De övriga två vindskydden i Skåne kommer att placeras vid Råbelövsjön i Kristianstad och längs Holjeån i Bromölla.

Om Arknat

Arknat arrangeras i år för fjärde gången med syfte att öka förståelsen för träbyggnation för framtidens arkitekter och förstärka samspelet mellan arkitektur och natur.

Region Skåne är ledhuvudman för Skåneleden och driver utvecklingen av leden och är även ansvariga för kommunikation och marknadsföring av leden.

Samarbetspartners till Arknat detta år är Sweco, Region Skåne, Event in Skåne, Sparbanken Skåne, Östra Göinge kommun, Bromölla kommun, Kristianstad kommun, Vattenriket, Cramo, Organowood samt Ängavången ekgolv.

Du kan läsa mer om Arknat på www.arknat.com

En hel grupp människor som alla är ledare och deltagare i Arknat.

Deltagare i Arknat 2021.


Hittade du inte vad du sökte?