Föredragsserie med exklusiva gäster!

Efter ett allt för långt uppehåll (p.g.a. pandemiska orsaker) kan vi nu med start den 7 mars äntligen bjuda in till ytterligare en omgång av våra mycket populära föredragsserier!

Denna säsong har vi tagit utgångspunkt i begreppet Bildning. Hur ser vi på bildning idag? Är vår syn på bildning densamma som övriga världens? Vem är bildad, och hur gör vi för att sprida bildning?

Porträttbild.

Susanne Ljung Foto: Mattias Ahlm

Frågorna hoppas vi få svar på under fyra tillfällen i mars och till vår hjälp har vi bjudit in några mycket spännande och högst exklusiva gäster.

Måndagen den 7 mars 19.00 – Susanne Ljung, journalist, programledare och före detta chefredaktör för Damernas Värld. Sedan 2007 leder Susanne Ljung programmet Stil i Sveriges radio P1, ett program som utgår från ett särskilt tema, och sedan associativt breddar ämnet på ett mycket allmänbildande sätt.

Måndagen 14 mars 19.00 – Ella Petersson, programchef för Sveriges radio P2 och programledare för kulturfrågan Kontrapunkt. Sedan Kulturfrågan Kontrapunkt fick en ny skepnad har den lockat till sig en miljonpublik av bildningshungrande tittare. Vad har public service för uppdrag när det gäller att bilda sin publik.

Torsdagen 24 mars 19.00 – Lisbet Rausing, utbildad vid University of California, Berkeley och Harvard University med en doktorsgrad i vetenskapshistoria från det senare universitetet. Lisbet Rausing är en av världens främsta forskare om Carl von Linné, och blev 2002 hedersmedlem av British Academy.

Cecilia Düringer Foto: Mattias Ahlm

Måndag 28 mars 19.00– Cecilia Düringer, programledare för P3 Historia, och deltagare i På Spåret i Svt. Cecilia är läraren som blev hela landets historielärare. I podden P3 Historia har Cecilia lyckats väcka intresset för historiska personer och skeenden som få andra. Just nu är hon dessutom aktuell i landets mest allmänbildande frågesport På Spåret.

 

Sedan våren 2019 har Broby bibliotek i samarbete med ABF Skåne och efter ett initiativ av Marika Wachtmeister, arrangerat föredragsserier med ett övergripande kvinnohistoriskt tema. Serierna blev en direkt succé, och redan från start lockade vi publik långt utanför vår kommun. Detta mycket tack vare fantastiska gäster, så som Ingela Lind, Tone Schunnesson, Josefin Johansson och Matilda Gustavsson, för att nämna några.

Plats

Föredragen hålls i biblioteket på Kulturhuset Vita skolan i Broby

Boka din plats

Föredragen är kostnadsfria men du måste boka din plats (begränsat antal platser).

Boka på kultur@ostragoinge.se eller på telefon 044-775 61 40.

 


Hittade du inte vad du sökte?