Följ med oss och polisen på medborgarvandring i Knislinge!

Östra Göinge kommun och polisen bjuder in dig som bor eller verkar i Knislinge till en medborgarvandring måndagen den 14 november.

Bild från Knislinge där rondellen och kyrkan syns.

Konceptet medborgarvandringar bygger på att du som bor och verkar i lokalsamhället har störst kännedom om det och att dina erfarenheter är viktiga att ta tillvara i det trygghetsskapande arbetet.

Under medborgarvandringar promenerar representanter från kommunen, polisen och medborgarna tillsammans och inventerar platserna som passeras ur trygghetssynpunkt.

Genom att delta i en medborgarvandring kan du vara med och skapa förutsättningar för trivsamma miljöer och trygghet i ditt område.

Medborgarvandringen den 14 november

Innan vandringen påbörjas samlas vi utanför Coop i Knislinge. Vi promenerar sedan längs en förbestämd tur, tittar på och diskuterar områden och platser. Vandringen tar ungefär en timme och efteråt  sammanfattar vi intryck och upplevelser.

– Finns det någon plats där vi känner otrygghet? När på dagen? Varför?
– Vilka åtgärder behövs?

Ju fler som deltar, desto bättre!

Det är inte ovanligt att ungdomar upplever en plats på ett sätt medan vuxna upplever den helt annorlunda. Därför hoppas vi att ni är många som kommer och gärna i olika åldrar.

Har du en familjemedlem eller bekant som är i annan ålder än dig själv, så kan ni till exempel delta tillsammans.

Tid och plats

Måndagen den 14 november klockan 19.00 i Knislinge (samling vid Mickels torg utanför Coop).

Du behöver inte anmäla ditt deltagande i förväg.

Välkommen!

Kontakt för mer information

Ifall du vill veta mer om medborgarvandringen i Knislinge går det bra att kontakta kommunens säkerhetssamordnare David Lundin på mejladress david.lundin@ostragoinge.se eller telefonnummer 044-775 61 42.

 


Hittade du inte vad du sökte?