FK Göingarna är vinnare av Årets Eventskåning!

Under onsdagen stod det klart att FK Göingarna mottar Event in Skånes utmärkelse Årets Eventskåning 2019. För åttonde året i rad delar Event in Skåne ut priset Årets eventskåning till personer eller organisationer som på olika sätt bidragit till att lyfta Skåne som eventregion.

Priset Årets Eventskåning 2019 delades ut på Moderna Museet Malmö och FK Göingarna fick priset för genomförandet av orienteringsstafetten 10Mila som gick av stapeln i april 2019.

Motiveringen löd:

FK Göingarna, med Henrik Larsson och Håkan Axelsson i spetsen, har tillsammans med ett stort antal lokala idrottsklubbar i nordöstra Skåne lyckats att genomföra den prestigefyllda orienteringsstafetten, 10Mila, på ett enastående sätt. Med de över 10 000 deltagarna och med 13 miljoner i intäkter till det lokala näringslivet, är 10Mila det största eventet i Östra Göinge kommuns historia.

 

– Jag är riktigt stolt och glad över FK Göingarna som vinner detta välförtjänta pris. De har med stort engagemang samlat föreningar och företag i kommunen och gjort det möjligt, de visar att platsen Östra Göinge kan leverera. Det visar på vår målsättning med Trollacenter som evenemangsområde, att våra event blir uppmärksammade och tar hem priset för Årets Eventskåning 2019, säger Patric Åberg, kommunstyrelsens ordförande.

 

FK Göingarnas 10Mila-succé

FK Göingarna är en anrik friluftsklubb med orientering som främsta fokus men även skidåkning, traillöpning och mountainbike finns på programmet. Förutom att klubben arrangerat ett antal större event såsom SM och O-ringen de senaste åren bedriver föreningen också en mycket aktiv och framgångsrik ungdomsverksamhet.

Klubbens erkänt starka förmåga att arrangera stora event möjliggjorde att FK Göingarna, som första klubb i historien, arrangerade 10Mila 2019 i egen regi. Eventet blev en stor succé mycket tack vare att klubben fick ett stort antal göingar engagerade och tillsammans med andra lokala ideella föreningar genomförde man eventet.

– Klubbens mycket nära samarbete med Östra Göinge kommun och regionen var en framgångsfaktor som bidrog till att arrangemanget blev en sådan sportslig och medial succé, säger Håkan Axelsson från FK Göingarna.

 

Vinnaren röstas fram av branschen och den eventintresserade allmänheten och koras varje år vid en prisceremoni i januari. Förutom äran mottar vinnaren en prissumma på 15 000 kr.

Övriga tre finalister var Hantverksölfestivalen Great Swedish Beer Festival, musikfesten Backyard Sessions och Eventkoordinatorutbildningen i Landskrona.

 

Henrik Larsson och Håkan Axelsson från FK Göingarna.

Fredrik Persson – näringslivschef Östra Göinge, Henrik Larsson och Håkan Axelsson från FK Göingarna, Pehr Palm – VD Event in Skåne. Foto: Event in Skåne


Hittade du inte vad du sökte?