Fiberutbyggnaden fortsätter i Östra Göinge södra

I december togs första grävtaget för fiberutbyggnaden i norra Glimåkra och idag var det dags för fiberutbyggnaden i Östra Göinge södra att dra igång. Första grävtaget togs närmare bestämt i Värestorp.

– Nu går vi igång med vårt andra stora projekt i Östra Göinge. Det är ytterligare drygt 1500 Göingebor som får möjlighet till fiber i ett projekt som innebär mer än 15 mil schakt, säger Tomas Avenborg från IP-Only.

Området Östra Göinge södra berör över 700 hushåll som nu kommer att ha möjlighet att koppla upp sig på fibernätet. Dagens byggstart innebär att IP-Only nu arbetar på bred front både i norr och söder.

– Jätteroligt att IP-Only nu utökar sitt fibergrävande i och med byggstarten i Östra Göinge södra. Fibern kommer att förbättra förutsättningarna att leva, bo och driva företag på landsbygden, vilket är bra för hela Östra Göinge och jag vill fortsätta att rikta en uppmaning till de 700 hushåll som nu har möjlighet att ansluta sig att verkligen göra det, säger Daniel Jönsson (M), kommunstyrelsens vice ordförande.

Du kan läsa mer om fiber och bredband på vår hemsida.

Kontakt och frågor om fiber

Har du frågor om fiberutbyggnaden så hör av dig till IP-Only på 0200-43 00 00.

Obs! IP-Only kommer att gå ut med  en ny byggsäljkampanj inom de närmsta månaderna.


Hittade du inte vad du sökte?