Bra start för Fritidsbanken Östra Göinge

För drygt en månad sedan öppnade Fritidsbanken Östra Göinge upp portarna för utlåning av sport- och fritidsutrustning och redan under den första månaden har det skett 55 stycken utlån.

Under jullovet fanns Fritidsbanken på plats med personal och utrustning vid de olika aktiviteterna som anordnades av Sibbhults IF, Glimma Hockey och Kultur och Fritid. De som önskade att låna utrustning fick hjälp av personalen med att få rätt storlekar och andra inställningar. Under dessa dagar skedde det nära 280 stycken utlåningar för olika typer av aktiviteter som till exempel hockey, fotboll och skateboard.

Genom Fritidsbanken ska fler få tillgång till lek, fritidsaktiviteter, motion och hälsa och eftersom alla som vill får låna prylar gratis, finns därför möjligheten att prova något som man inte gjort tidigare och kanske får man upp ögonen för en ny rolig aktivitet.

Fritidsbanken Östra Göinge drivs av Arbetsmarknadsenheten och de som jobbar på Fritidsbanken kan vara både anställda och ha en arbetspraktik.

> Läs mer om Fritidsbanken Östra Göinge och dess öppettider


Hittade du inte vad du sökte?