Årets Skuttläger – en succé!

Det populära Skuttlägret som anordnas årligen i Östra Göinge kommun gjorde succé i ett ännu större format. Under tre dagar på påsklovet fick 50 st barn möjlighet att testa tre olika aktiviteter varje dag.

Kommunens olika föreningar höll i aktiviteterna som bestod av allt från orientering, simning, tennis, karate, judo och brottning till teater, dans och handboll. Även en runda padel på Broby Padel hanns med och uppskattades av de som inte testat det tidigare. Samtliga aktiviteter anordnades i Broby.

– Det märks att det finns ett stort intresse och behov av detta så det känns jättekul att vi i år kunde vi erbjuda ännu fler platser än tidigare år, säger Therese Svensson Collin, fritidsansvarig i Östra Göinge kommun och en av ledarna på Skuttlägret.

För de som inte kom med på årets skuttläger finns det ändå en möjlighet att få prova på olika aktiveter.

– För att kunna erbjuda de som inte får plats på lägret någonting istället, så kommer vi att erbjuda Prova-på-aktiviteter öppna för alla på alla lov framöver. De öppna aktiviteterna kommer att planeras och genomföras av och tillsammans med barnen själva, säger Therese.

Detta är Skuttlägret

Skuttlägret är ett dagläger för barn som går i årskurs 4 och 5. Syftet med lägret är att man ska få möjlighet att testa på olika aktiviteter och efter lägret välja en aktivitet som man vill fortsätta pröva. Aktiviteterna är gratis och barnen själva har fått ansöka om att vara med.


Hittade du inte vad du sökte?