Arbetet med lärmiljöer och språkutveckling i förskolan inspirerar andra

Bild på Ekebackens förskola.

Ekebackens förskola.

I Östra Göinge kommuns förskolor arbetar man sedan ett par år tillbaka med ett särskilt fokus på språkutvecklande lärmiljöer, ett arbete som ska resultera i att förskolebarnen blir språkmässigt väl förberedda inför grundskolan.

I det språkutvecklande arbetet har flera satsningar gjorts, vilket medfört ett nationellt intresse för Östra Göinge. En organisation som blivit intresserade är Göteborgs stad, som under måndagen besökte Östra Göinge för att få veta mer om arbetet i förskolorna och den pågående skolresan.

Under besöket gick delegationen från Göteborg på rundturer på Ekebackens och Smedjebackens förskolor under förmiddagen och under eftermiddagen följde gemensamma diskussioner samt ett kortare föredrag med Daniel Jönsson Lyckestam (M), kommunstyrelsens vice ordförande samt tidigare ordförande i den tillfälliga skolberedningen som år 2021 tillsattes för att kartlägga kommunens skolsituation.

– Att vi uppmärksammas på det här sättet är verkligen roligt och ett kvitto på att vi gör något rätt. Skolresan i Östra Göinge har bara börjat och jag både hoppas och tror att vi är på rätt väg, säger Daniel Jönsson Lyckestam.

Här kan du läsa om arbetet med språkutvecklande lärmiljöer (på Ekebackens förskola).

Här kan du läsa om kommunens utbildningssatsning för personal inom förskolan.

Bild från Kulturhuset och programmets diskussionspunkt.

Efter studiebesöken på Ekebackens och Smedjebackens förskolor följde samtal och diskussioner för kollegialt lärande på Kulturhuset. På bilden syns Susanne Ellerström, didaktiker samt Marie Gummesson, Agnetha Jönsson och Jessica Dribe Berntsson som alla tre är förskollärare.

Bild på Daniel Jönsson Lyckestam,

Daniel Jönsson Lyckestam (M).

 

 

 


Hittade du inte vad du sökte?