Anlagd brand vid Prästavångsskolan natten till torsdagen den 29 oktober

Natten till torsdagen den 29 oktober anlades minst en brand vid Prästavångsskolan i Broby. Branden upptäcktes av kommunens väktare och släcktes sedan av räddningstjänsten. Polisen är informerad om händelsen och kommunen har vidtagit åtgärder vid byggnaden.

Länsstyrelsen gick i förra veckan ut med en varning till Skånes kommuner att det förekom kampanjer på sociala medier om att anlägga bränder vid skolor eller andra kommunala byggnader under höstlovet. Östra Göinge kommun vidtog då flera åtgärder, men trots detta har det anlagts minst en brand på Prästavångsskolan.

Kommunen utökar nu väktarronderingen varje dygn och dessutom kommer fältare och nattvandrare att vara aktiva i byarna.

 

Hjälp till att hålla uppsikt!

Kommunen riktar nu en uppmaning till alla göingebor, inte minst till föräldrar och andra vuxna att hålla uppsikt över sina ungdomar.

Att starta en brand är ett allvarligt brott och kommer få lika allvarliga konsekvenser för den som anlagt den. Vid en eventuell skadegörelse är det du som förälder som bär det ekonomiska ansvaret och kan komma att bli skyldig att betala skadestånd. Prata därför med din ungdom om skadegörelse och vilka effekter och konsekvenser som kan följa.

Ser du eller hör något misstänkt – tipsa Polisen på 114 14.

Ser du något pågående försök till brott – ring 112.


Hittade du inte vad du sökte?