2019 – ett innehållsrikt år!

Efter ett fantastiskt 2018 ser vi med entusiasm fram emot allt som händer 2019.

Tillväxtträffar

Vi vill ständigt skapa nya mötesplatser och utveckla de befintliga. Platser att mötas, utbyta erfarenheter och skapa affärer.

Det behöver inte vara vi som utvecklar mötesplatserna, utan det kan lika gärna vara ett nätverk, en organisation eller varför inte en privatperson.

Östra Göinge kommun anordnar fyra stycken tillväxtträffar per år. För att innehållet ska bli mer relevant för er som företagare vill vi veta vilka fyra områden som intresserar dig mest. Våra förslag till kommande teman:

  • Generationsskifte – för er som står inför överlämning eller försäljning
  • Kompetensförsörjning – hur ser framtidens behov ut i Östra Göinge
  • Varumärkesbyggande och Marknadsföring – att bygga från grunden och sälja sin produkt eller tjänst
  • Logistik och företagande på landsbygden – Väg 19 – en möjlighet!
  • E-handel – nya handelsplatser och konsumentbeteende
  • Hållbar tillväxt (social, ekonomisk, miljö) – tre perspektiv för positiv utveckling och innovation

Företagssafari – följ med på besök hos grannen!

Under 2019 kommer kommunen arrangera en ny form av nätverkande genom studiebesök hos våra företagsgrannar. Konceptet kommer att presenteras vid tillväxtträffarna i början av året.

Hus och Hem-mässan 6-7 april

Den fantastiska Göingegatan återkommer i ett större format – i år i Kristianstad Arena – och kommer presentera en bredare bild av Skånes gröna hjärta.

10MILA kommer till Östra Göinge i april!

Helgen den 27-28 april går orienterarfesten 10MILA av stapeln i Glimåkra! 10MILA för med sig en mängd tävlande och besökare och har stor mediabevakning. Tillsammans kan Östra Göinge göra detta event till ett fantastiskt tillfälle för platsen, deltagarna och näringslivet.

Sveriges Bästa Näringslivsdag – den 16 september

Det välbesökta eventet i kommer tillbaka, för fjärde gången. Boka dagen i din kalender redan nu! Inbjudan kommer i Tillväxt och entreprenörskaps nyhetsbrev längre fram.

 Skördemarknad 21 september

Östra Göinges lokala matproducenter och förädlare säljer sina varor – med smaker från Skånes gröna hjärta – på torget i Broby. Bland annat: Nedanbäcks Gårdsprodukter, Baggagården, Glada tantens skafferi, Lilla skafferiet, Ekegården och många flera!

När: Lördagen den 21 september kl 10-14
Plats: Torget i Broby


 

 

Hittade du inte vad du sökte?