Sommarföretag 2020

Sommarföretag 2020

Visst låter det coolt att kunna säga att du har drivit företag under sommarlovet! Nu vill vi ge dig chansen att testa att vara egen företagare i sommar!

Nu får du som är född 2005 eller 2006 världens bästa möjlighet att prova på att vara egen företagare! Kanske har du redan en idé eller är nyfiken hur det är att vara egen företagare. Du får en utbildningsvecka i företagande, tillgång till handledare, ett startkapital och busskort för att kunna förflytta dig till aktiviteter.

Den 27 maj har vi en kick off och startar sedan den 15-23 juni med några riktigt spännande utbildningsdagar där du får lära dig hur det är att driva företag, lära känna övriga deltagare och jobba kreativt med att få fram bra idéer!

 

Datum för aktiviteter

27 maj 
Kl. 18:00­­­–20:00 Kick off tillsammans med vårdnadshavare

15­­-18 juni + 22-23 juni 
Kl. 10:00­­­–15:00 Utbildningsdagar på olika platser i Kristianstad

24 juni-11 augusti 
Driver du ditt företag!

11 augusti 
Kl. 10:00­­­–12:00 Kick out

 

Vem kan söka?

Du som är född 2005 eller 2006 och bor i Östra Göinge kommun.
Du ska ha möjlighet att delta under utbildningsdagarna.

 

Varför ska jag söka?

Du får världens bästa möjlighet att prova på att vara egen företagare!
Du får en utbildningsvecka i företagande, tillgång till handledare, ett startkapital och busskort för att kunna förflytta dig till aktiviteter. Fika och lunch ingår under utbildningsdagarna. Du träffar nya vänner och får lära dig många nya roliga och nyttiga saker. Du får ett startkapital och du får ett fint diplom vid avslut som du kan använda när du ska söka jobb eller praktik.

 

Hur går det till?

Kanske har du haft lite olika projekt under dina lov. Brukar du vara hundvakt när grannen åker på semester eller hjälpa andra med gräsklippning, då är du en affärsidé på spåret redan. Sälja nybakade frallor i sommarstugeområdet eller glass på stranden, erbjuda cykelservice eller barnpassning – många saker som kan användas i ett företag. Nu får du möjlighet att göra något mer av det hela. Vi hjälper dig att komma igång genom en inledande utbildningsvecka. Hur tiden används bestämmer du själv, det kan vara att sprida ut under hela lovet, jobba intensivt under några dagar eller vecka! Det är du som är chefen!

 

Hur ansöker jag?

Vi kommer under de kommande veckorna att besöka Snapphaneskolan och Göingeskolan för att presentera Sommarföretag 2020 och prata med intresserade framtida deltagare. Håll utkik!

Redan nu kan du anmäla ditt intresse genom att maila oss senast den 17 maj. 

  1. Berätta om vem du är och varför du skulle testa att vara företagare i sommar.
    Har du någon idé redan skriv gärna något om det.
  2. Din ålder och kontaktuppgifter behöver finnas med.
    I kontaktuppgifter ska adress, ett telefonnummer och en mail uppges.
  3. Du behöver även ha kollat med förälder eller vårdnadshavare att du får.
    Kontaktuppgifter till vårdnadshavare uppger du också.
  4. Maila din ansökan till fredrik.persson@ostragoinge.se

Besked om du har kommit med lämnas den 24 maj!

Har du frågor?

Välkommen att kontakta Fredrik Persson, näringslivschef.
Telefon 044-775 64 10 eller fredrik.persson@ostragoinge.se

Vi är några personer från kommunen som kommer att finnas som ett stöd och pepp under sommaren. Vid frågor om du kör fast, ett bollplank eller bara för att få en knuff att komma vidare.


Sommarföretag 2020

Hittade du inte vad du sökte?