Köket Västerskolan

Välkommen till VÄSTERRANGEN på Västerskolan i Knislinge!

Vi som jobbar i skolrestaurangen heter Lotta, Marie och Benita.
På Västerskolan serverar vi dagligen skollunch till ca 220 elever och personal. Vi serverar även frukost och mellanmål till barnen på Västerskolans fritidshem.

I köket lagar vi även lunchen till Smultronställets förskola i Knislinge och Solhällan förskola i Hjärsås. Maten levereras dit i värmevagnar. Totalt tillagar vi alltså ungefär 320 lunchportioner varje skoldag.

 

 

Har ni några frågor om maten så kom till oss i köket!

Telefonnummer till köket är 044-775 63 88.

För mer information om maten i skolan, klicka här.


 

 

 

 

 

  • Vi arbetar mycket med samverkan mellan kökspersonal, elever och pedagoger. Grej of the day är en del av detta.
  • Varje dag erbjuds mellan 2-3 olika lunchalternativ och minst ett av dessa är vegetariskt. Hoppas ni låter er väl smaka av detta. Vegetarisk mat är bra för både vårt klimat och vår hälsa!
  • Vi vill gärna ha dina synpunkter om vad du tycker att vi ska jobba med för att förbättra servicen till Dig.

 

  • Västerskolans kök är ett tillagningskök, dvs vi tillagar alla måltidskomponenter i köket.Vår strävan är att alltid tillaga så mycket mat som möjligt från grunden i köket, men ibland måste vi komplettera med förberedda produkter från industrin till exempel för att resurser i form av utrustning eller personal saknas i köken. Ungefär 85% av maten tillagas från grunden i köket. Det som vi kompletterar med från industrin är oftast panerad fisk eller köttbullar/biffar. Men det allra mesta tillagar vi alltså själva i köket. Vill du veta mer om detta så klicka här.

 

Västerskolans matrådsprotokoll hittar du här

Läsåret 18/19:

 


Läs mer

Hittade du inte vad du sökte?