Köket Prästavångsskolan

Välkommen till skolrestaurangen på Prästavångsskolan i Broby!

Vi som jobbar här i köket på Prästavångsskolan heter Ulrika, Janos, Annika, Irene och Camilla (bild kommer)
I skolrestaurangen på Prästavångsskolan tillagar och serverar vi dagligen skollunch till ca 700 elever och personal från Prästavångskolan och även till Göingeskolan, som ligger precis intill. Vi tillagar och serverar även mellanmålet till barnen på Prästavångsskolans fritidshem.

Har ni några frågor om maten så kom till oss i köket!

Telefonnummer till köket är 044-775 61 24.

Telefonnummer till ansvarig kock Ulrika Nilsson är 044-775 66 20

För mer information om maten i skolan, klicka här.


 

 

  • Vi erbjuder två – tre olika lunchalternativ per dag varav minst en vegetarisk. Vegetarisk mat är bra både för miljö och hälsa så vi hoppas att ni vill låta er väl smaka!
  • Vi har en egen servering av laktovegetarisk och fläskfri kost så att eleverna kan ta detta själva istället för att kökspersonalen får ta mat till dessa elever.
  • Vi arbetar tillsammans med lärare, elever och rektor med att förbättra måltidsmiljön och flödet av elever in och ut ur matsalen. Vi hoppas också kunna sänka ljudnivån i matsalen, både genom fysiska åtgärder och genom att prata om detta med eleverna.

Prästavångskolans kök är ett tillagningskök, dvs vi tillagar alla måltidskomponenter i köket.

Vår strävan är att alltid tillaga så mycket mat som möjligt från grunden i köken, men ibland måste vi komplettera med förberedda produkter från industrin till exempel för att resurser i form av utrustning eller personal saknas i köken. Ungefär 85% av maten tillagas från grunden i köket. Det som vi kompletterar med från industrin är oftast panerad fisk eller köttbullar/biffar. Men det allra mesta tillagar vi alltså själva i köket. Vi bakar även en hel del bröd själva, framförallt till soppa och mellanmål.

Vill du veta mer om egentillagat så klicka här.

Hittade du inte vad du sökte?