Stödassistent

Per-Göran Eriksson, stödassistent

Hej Pelle. Vad gör en stödassistent?

– Jag arbetar med att ge stöd till deltagarna på Lunnoms dagliga verksamhet. Våra deltagare kommer från LSS och socialpsykiatrin och vi erbjuder hjälp att komma ut i arbetslivet. Man kan säga att vi är sista steget innan man kommer ut i det riktiga arbetslivet. Detta gör vi genom många olika aktiviteter. Som exempel tvättar vi tvätthallen i Knislinge, vi städar av ute på olika platser och vi driver även fixartjänst 70+ där vi hjälper äldre personer med enkla sysslor t.ex. byta en glödlampa. Vi gör även små jobb från olika företag t.ex. packar skruvar eller monterar artiklar.

Allt vi gör är frivilligt för deltagarna och helt och hållet individbaserat. De jobbar hur mycket de orkar och vill.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att se glädjen och tacksamheten hos de äldre när man hjälper dem med små enkla sysslor som de inte klarar själva av någon anledning. Och att se våra deltagare komma ut i arbetslivet är också något som gör mig glad.

Vad är det mest positivt med att ha Östra Göinge kommun som arbetsgivare?

– Att man inte behöver be om tillåtelse, utan om förlåtelse. Det är högt i tak och man får sköta sig själv och man får ett ansvar som man förväntas att leva upp till. Litenheten och närheten till alla verksamheter och att vi hjälps åt mellan verksamheterna. Det är också bra att politikerna ser vad vi gör genom sina dagsverken.


Per-Göran Eriksson, stödassistent

Hittade du inte vad du sökte?