Kommunikatör

Jimmy Ek, kommunikatör

Hej Jimmy. Vad gör en kommunikatör?

–  För att sammanfatta kort så jobbar jag med att informera våra kommuninvånare om vad som händer och sker i kommunen. Jag skriver texter, fotograferar, gör filmer osv. Sen är jag också kriskommunikatör vilket innebär att jag förmedlar information till kommuninvånarna vid kris. Omvärldsbevakar och håller mig uppdaterad. Så nästan allt skrivet, grafiskt eller rörligt material som kommer ut från kommunen är det jag eller någon av mina kollegor har skapat. Det är ett fantastisk jobb och jag trivs som fisken i vattnet.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att det är så otroligt varierande. Ena dagen kan jag vara på en ö i Immeln och fotografera grillplatser och nästa dag sitter jag i möte med Arbetsmarknadsenheten och planerar en kommande filminspelning. Det är väldigt sällan jag gör exakt samma sak vilken är grymt skönt. Det är intressant och jag lär mig något nytt varje dag och varje morgon längtar jag till mitt jobb. Sen älskar jag att vara med människor vilket är en klar fördel i detta yrket.

Vad är det som gjort att du jobbat i Östra Göinge kommun så länge?

– Jag började i kommunen 2009 som praktikant så jag är uppe i 13 år nu.
Jag kommer från Scania så att jobba efter Göingemodellen var en självklarhet för mig redan från början eftersom det arbetssättet har funnits med mig i nästan hela mitt yrkesliv. Jag tycker det är ett toppenbra arbetssätt som tillåter mig att prova på nya saker utan att behöva ”fråga om lov”. Det gör att man utvecklas som människa när man får ta egena initiativ och eget ansvar hela tiden. Och eftersom jag själv bor i kommunen, använder kommunens verksamheter och betalar min skatt i kommunen så vill jag verkligen se till att göra ett så bra jobbb som möjligt så att jag kan vara en bidragande faktor till att Östra Göinge kommun blir en ännu bättre plats än vad den redan är idag.


Jimmy Ek, kommunikatör

Hittade du inte vad du sökte?