KAA-samordnare

Therese Axelsson, KAA-samordnare

Hej Therese! Vad gör en KAA-samordnare?

Jag jobbar med det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) vilket innebär att jag träffar alla ungdomar mellan 16 och 19 år som inte går på gymnasiet eller har en ofullständig gymnasieutbildning, för att informera dem om vilka alternativ inom studier som finns eller annat stöd de har rätt till. Det gäller att i första hand motivera dem att slutföra sin gymnasieutbildning, men det kan också innebära att ge dem en annan meningsfull sysselsättning som jobb, praktik eller annat stöd som ungdomen är i behov av.

Varför valde du att söka tjänsten som KAA-samordnare?

När jag jobbade som Studie- och yrkesvägledare på Komvux så jobbade jag med att vägleda vuxna människor till rätt utbildning och jobb. Jag har tidigare jobbat som socialpedagog med barn och ungdomar och jag saknade den kontakten med ungdomar och det var därför jag sökte denna tjänsten. KAA-samordnare är en blandning av det bästa av båda tjänsterna. Sen satsar denna kommunen så mycket på sina ungdomar genom skolresan och framtidsdrömmar och jag kände att jag ville vara en del av det. Att få möjlighet att jobba förebyggande utifrån denna tjänsten tror jag är rätt så ovanligt i andra kommuner.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det finns så mycket som är bra med mitt jobb. Nummer ett är alla fantastiska ungdomar som jag får träffa som har så många kloka idéer och tankar om framtiden. Sen är det all samverkan mellan kommunens olika enheter, skolor, föräldrar, företag som alla vill ställa upp för att hjälpa våra ungdomar att ta sig framåt. Jag har världens bästa jobb.

Varför Östra Göinge kommun?

Det finns ingen bättre kommun att jobba i. Det är en kommun som låter mig vara kreativ och flexibel i mitt arbetssätt samtidigt som jag blir utmanad att tänka nytt och ifrågasätta vad vi kan göra annorlunda för att bli bättre. Jag känner att jag vågar testa mina idéer och det finns en närhet mellan verksamheterna. Jag har medarbetare runt mig som inspirerar och stöttar mig och jag är säker på att vi kan utvecklas och bli ännu bättre tillsammans för att möta ungdomarnas behov.

 

 


Therese Axelsson, KAA-samordnare

Hittade du inte vad du sökte?