Arbetsmarknadskonsulent

Camilla Larsson, arbetsmarknadskonsulent

Hej Camilla. Vad gör en arbetsmarknadskonsulent?

– Mitt jobb är att matcha våra deltagare mot arbetslivet. Jag berättar för deltagarna om vilka branscher som finns och hur de ska rusta sig. Jag har god kontakt med de företag som har anställningsbehov och sätter ihop en Göingematchning som gör att de kan träffa potentiella arbetstagare. Göingematchningen är en enkel plattform för arbetstagare och arbetsgivare att träffas vid. Man kan säga att vi är ett komplement till arbetsförmedlingen. Jag jobbar även i REACT där det handlar om att matcha ut 18-24-åringar i arbete genom olika aktiviteter såsom gruppträffar, samtal, studiebesök osv.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Den breda variation av människor man träffar, både arbetstagare och arbetsgivare. Jag gillar att ha mäklarrollen mellan de båda. Spindeln i nätet mellan arbetsgivare och arbetstagare kan man säga.

Hur har din resa fram till ett arbete i Östra Göinge kommun sett ut?

– Jag har jobbat inom Arbetsförmedlingen i 20 år för att sedan jobba med omställning för den privata sektorn som omställningsrådgivare. Har även jobbat som egenföretagare med rekrytering och utbildning. Men det var inom min roll som ordförande i Göinge näringsliv som jag kom i kontakt och lärde känna många av företagen i Östra Göinge. När jag fick mindre sysselsättning pga pandemin, sökte jag mig vidare till Östra Göinge kommun som arbetsmarknadskonsulent på arbetsmarknadsenheten. Jag fick till och med samma rum som jag hade när jag jobbade på arbetsförmedlingen för det är i deras gamla lokaler vi sitter i nu😊


Camilla Larsson, arbetsmarknadskonsulent

Hittade du inte vad du sökte?