Vanliga frågor under feriearbetet

Får jag ta ledigt under mitt feriearbete?

Nej, du arbetar den tiden som du tackat ja till.

Hur gör jag om jag inte trivs?

I första hand ska du prata med din handledare och ansvarig chef på arbetsplatsen om hur du känner. Om inte ni hittar en lösning är du välkommen att ta kontakt med oss på Arbetsmarknadsenheten. Kontaktuppgifter hittar du på hemsidan.

Vilka arbetsuppgifter har jag?

Arbetsuppgifterna är beroende på vilken arbetsplats du är. Din handledare berättar och visar för dig vad du ska göra under ditt feriearbete. Här på hemsidan så kan du läsa om de olika arbetsområden som finns, du hittar information om du klickar på ”Arbetsområden” i menyn till höger.

Vem är min handledare?

Informationen om handledare och kontaktuppgifter till arbetsplatsen får du i samband med ditt anställningsbevis.

Hur gör jag om jag blir sen till arbetet?

Det är viktigt att snarast kontakta arbetsplatsen så att de vet att du blir sen.

Hur lång är min arbetsdag?

Arbetstiden är anpassad efter verksamheten och förläggs någon gång mellan kl 7 til kl 19 helgfri måndag-fredag. Fråga din handledare om dina arbetstider.

Hur gör jag om jag blir sjuk?

Kontakta din arbetsplats så tidigt som möjligt så att de vet att du inte kommer, du ska kontakta arbetsplatsen senast när ditt arbetspass börjar.

Vad händer om jag missköter mitt arbete?

Ett feriearbete är en riktig anställning, där arbetsplatsen förväntar sig att du gör dina arbetsuppgifter på samma villkor som andra medarbetare. Om du missköter ditt arbete kommer vi att kontakta dig för att veta vad det beror på. Om det inte sker någon förändring efter det, avslutas din anställning och du får endast lön för de dagar du varit på arbetet.

Är jag försäkrad när jag feriearbetar?

Du som feriearbetar inom Östra Göinge kommun är olycksfalls- och ansvarsförsäkrad genom Östra Göinge Kommun under arbetstid. Om en skada inträffar skall du berätta det för din handledare och din chef.


 

 

Hittade du inte vad du sökte?