Arbetsområden

Inom följande arbetsområden kan du söka feriearbete:​

 

Lokalvård

Arbetet innebär flera olika sorters rengöring och sker bl.a. på skolor, förskolor och sporthallar. Det här är ett arbete för dig som gillar att röra på dig och som vill göra en skillnad för många människor i vardagen.

 

Kök

Att feriearbeta inom kök kan innebära olika enklare köksarbete så som att göra sallad, städa, servera mat, diska, hjälpa till med att förbereda mat osv. Köken i kommunen har som mål att servera god och vällagad mat av hög kvalitet i en trevlig måltidsmiljö. När man jobbar i ett kök så har man kort ärm på sin tröja.

 

Barnomsorg

Du ingår i ett arbetslag på en förskola eller fritidshem där du hjälper till med att ta hand om barn i olika åldrar. Exempel på arbetsuppgifter kan vara lek och aktiviteter med barnen både inne och ute, hjälp vid måltider, städning osv.

 

Äldreomsorg

Här arbetar du med att hjälpa äldre människor i ett arbetslag där arbetsuppgifterna kan vara allt från att laga mat och städ till olika aktiviteter med de äldre så som att spela spel eller läsa tidningen.

 

Daglig verksamhet/LSS boende

Ett pedagogiskt arbete som går ut på att ge vuxna och unga med funktionsvariation stöd och service för att kunna leva som andra och aktivt delta i vårt samhälle.

Arbetet kan vara i någon av kommunens verksamheter som sysselsätter människor med funktionsvariationer eller på något av kommunens boende för människor med funktionsvariationer.

 

Vaktmästeri/Parkarbete

Som feriearbetare hos en vaktmästare kan arbetsuppgifterna variera mycket, det kan vara allt från att flytta och bära saker till att plocka skräp och sopa. Inom parkarbete handlar arbetsuppgifterna om att tillsammans med arbetslaget ta hand om rabatter och grönytor utomhus.

 

Föreningar

Inom föreningar så kan arbetsuppgifterna variera mycket och skilja sig åt då det beror på i vilken förening man får sitt feriearbete. Tidigare år har feriearbetare i föreningar fått hjälpa till med att rensa förråd och städa olika utrymmen, bygga nytt och laga saker som varit sönder, måla allt från väggar till utrustning, hjälpa till i kiosk/kassa, vara badvärd på friluftsbad, utföra enklare köksarbete m.m.

 

Kultur och Fritid

Inom detta område så kan arbetsuppgifterna variera något beroende på vilken arbetsplats man får sitt feriearbete. En del feriearbetare kan få sin arbetsplats på friluftsbaden som trivselvärd alternativt kioskpersonal.

 


 

 

Hittade du inte vad du sökte?