Feriearbete 2020

Vad kul att du är intresserad av att söka feriearbete i Östra Göinge kommun! Ett feriearbete ger dig en bra möjlighet att prova på att arbeta, tjäna egna pengar och skaffa dig värdefull erfarenhet inför framtiden.

Platser kommer att finnas både i kommunens verksamheter och i föreningar. Feriearbetet varar 3 veckor och du arbetar 90 timmar som fördelas över de veckorna. Feriearbetet är uppdelat i 3 olika perioden under juni till augusti. I ansökan kommer du att kunna lämna önskemål om både period och arbetsområde. I mitten av mars stängs ansökan och platserna lottas ut bland de sökande. Besked om feriearbete lämnas i april via mail till den e-postadress du anger när du gör din ansökan.

I år så är perioderna för feriearbete följande:
Period 1: vecka 25-27
Period 2: vecka 28-30
Period 3: vecka 31-33

Här kan du se vilka arbetsområden du kan söka feriearbete inom  >>

 

.

Så här söker du feriearbete – steg för steg:

.

 

.

Steg 1

Du som fyller 16, 17 eller 18 år under året, är folkbokförd (bor) i Östra Göinge kommun och som tidigare inte haft ett feriearbete genom kommunen, kan söka feriearbete. Ansökan är öppen till och med
den 15 mars 2020.

OBS! I din ansökan är det viktigt att du anger en e-postadress (e-mail) som du ofta använder så vi kan skicka meddelande till dig.

 

.

Steg 2

I april får du besked via mail till den e-post du har angivit i din ansökan om du har fått ett erbjudande om ett feriearbete. Du behöver då besvara erbjudandet så snart du kan men senast inom fem dagar.

Skicka ditt svar till feriearbete@ostragoinge.se.

Alla får ett svar men alla får inte svar samtidigt.

 

 

 

Steg 3

Ett giltigt utdrag ur belastningsregister är en förutsättning för att du kunna börja ditt feriearbete i de flesta verksamheterna (vissa verksamheter är undantag t.ex.äldreboende och hemtjänst).
Fyll i blanketten för begäran av utdrag från belastningsregistret och skicka/maila till Polisen direkt när du fått ditt erbjudande. Svaret från Polisen skickar du till Arbetsmarknadsenheten alternativt lämnar in det i kommunens kundtjänst, se uppgifter i kontaktfält, och det måste vara inne senast 30 april. Kommer inte belastningsregistret in, måste feriearbetet gå till någon annan eftersom det är ett lagkrav att visa ett belastningsregister i de flesta verksamheter.

till blanketten

 

Steg 4

Du ska anmäla till vilket konto du vill få in din lön. Anmäler du inget konto kommer din lön på en utbetalningsavi och du kommer då behöva betala en avgift för att hämta ut dina pengar. Lämna blanketten till ditt Sparbanken eller Swedbank kontor (ta med legitimation).

Om du är 18 år och har e-legitimation kan du anmäla ditt konto direkt på Swedbanks hemsida.

OBS! Om du har ditt feriearbete i en förening ska du lämna ditt kontonummer till föreningen istället.

 

.

Steg 5

Du kommer att få ditt anställningsbevis hemskickat, kontrollera så alla dina uppgifter stämmer, skriv under och returnera båda exemplaren av anställningsbeviset till Arbetsmarknadsenheten.
Om du är minderårig så behöver målsman också skriva under anställningsbeviset.
Vill du söka skattejämkning så fyller du i blanketten och skickar in den tillsammans med de underskrivna anställningsbevisen.

I samband med att du får ditt anställningsbevis får du även kontaktuppgifter till din arbetsplats.

OBS! Om du har ditt feriearbete i en förening så får du ditt anställningsbevis från föreningen, du ska få det senast första dagen du börjar arbeta.

 

.

Steg 6

Nu är det snart dags att börja ditt feriearbete och du behöver göra följande innan din start:
>Gör testet genom att trycka på knappen nedan.
>Ta kontakt med din arbetsplats innan sommaren för att stämma av arbetstider, plats osv. inför din start.

Det finns mycket information här på hemsidan om du har frågor eller funderingar och till sist; Stort lycka till!

 

 

Kontaktinformation

Om du har frågor (som du inte hittar svar på ovan) kan du kontakta oss:

Mail: feriearbete@ostragoinge.se

Telefon: 044-775 67 35 (Ann), 044-775 67 92 (Jenny) eller 044-775 67 93 (Martin), det går också bra att ringa till växeln 044-775 60 00 där du ber att få prata med Arbetsmarknadsenheten

Postadress:
 ”Feriearbete” Arbetsmarknadsenheten
Östra Göinge kommun
Storgatan 4
289 41 Broby


 

 


Hittade du inte vad du sökte?