Information till dig som driver företag

2020-03-26

Åtgärder för att stötta det lokala näringslivet med anledning av coronaviruset

Till följd av coronavirusets inverkan på samhället har flera företag i kommunen upplevt svårigheter. Östra Göinge kommun ska göra allt vi kan för att stödja och stötta företagen.  

Följande insatser sätts in:

  • Om företag begär anstånd kan kommunen förlänga betalningstiden på fakturor och avgifter inom vatten och avlopp, fjärrvärme samt tillstånd och tillsyn. Det vill säga fakturor från Östra Göinge kommun.
  • Om företag begär anstånd kan Göingehem förlänga betalningstiden på hyra i lokaler för företag där det kommunala bolaget är hyresvärd.
  • Om företag begär anstånd kan ÖGRAB förlänga betalningstiden för avfallshantering i de fall företaget har abonnemang hos det kommunala bolaget.
  • Om företag begär att kommunen ska tidigarelägga betalning för levererad vara/tjänst kan kommunen göra det för att stärka företagets likviditet.
  • Kommunens näringslivschef får ett utökat uppdrag att stötta företagen kring de förslag som regeringen annonserat för att stärka företagen.

 

Information och länkar

Här finns bra information och aktuella länkar för dig som företagare. Kommunens Tillväxt- och entreprenörskapsenhet finns tillhands och på plats för att stötta dig som företagare som påverkats av coronaviruset. Vi kommer löpande att skicka ut information via vårt nyhetsbrev som kommer att komma ut med högre frekvens än normalt.

Företagsakuten Region Skåne (extern länk)

 

Kontakta gärna Tillväxt och entreprenörskap för vidare information:
Näringslivschef Fredrik Persson 044-775 64 10, fredrik.persson@ostragoinge.se
Turismansvarig Camilla Palm 044-775 60 62, camilla.palm@ostragoinge.se

Anmäl dig vårt nyhetsbrev för att få aktuell information

 


 

 

Hittade du inte vad du sökte?