Kommande evenemang och aktiviteter

 

Fritids- och idrottsanläggningar

Beslutet gällande stängning av kommunens fritids- och idrottsanläggningar förlängs till och med den 24 januari 2021.

Kommunens samtliga fritids- och idrottsanläggningar för inomhusaktiviteter är fortsatt stängda för allmänheten och föreningsverksamhet.

Bibliotek

Från och med den 13 januari öppnar biblioteken upp igen för fysiska besök, eftersom Folkhälsomyndigheten dragit tillbaka sin rekommendation om stängda bibliotek. Dock med bland annat begränsat antal samtidiga besökare. För er som besöker biblioteken går det fortfarande givetvis bra att låna och återlämna media samt skaffa lånekort. Vi uppmanar våra besökare att använda de digitala tjänsterna så långt som möjligt, till förmån för de personer som inte har den möjligheten.

  • Använd SNOKAbibliotekens digitala tjänster när det gäller lån av e-böcker och filmstreaming.
  • Ordinarie öppettider är inte ändrade.
  • Vi tar emot max 7 samtidiga besökare på biblioteket i Knislinge.
  • Vi tar emot max 10 samtidiga besökare på biblioteken i Hanaskog, Glimåkra och Sibbhult.
  • Vi tar emot max 15 samtidiga besökare på biblioteket i Broby.
  • För den som vill låna böcker eller har reserverade böcker att hämta, men samtidigt inte vill gå in på biblioteken, så kan bibliotekspersonalen plocka ihop en bokkasse och sätta vid dörren till biblioteket. Avhämtning sker under bibliotekets ordinarie öppettider.
  • För er som har möjlighet – utnyttja servicen ”Boken kommer” som innebär att vi levererar hem böckerna, finns för de som inte kan ta sig till biblioteket på grund av exempelvis långvarig sjukdom eller rörelsehinder.
  • Besök ”Meröppet” i Hanaskog som gör det möjligt att till exempel låna böcker med mera utanför ordinarie öppettider.
  • Biblioteken kan inte användas som mötes- eller studieplats tills vidare. Det är inte möjligt att stanna kvar för att kunna läsa dagstidningar, studera i grupp, sitta och plugga, sitta och läsa, få hjälp vid datorerna.

För beställning av en bokkasse kontaktas det lokala biblioteket. För andra frågor går del bra att kontakta Broby bibliotek på 044-775 61 40 under öppettiderna eller skicka mail till biblioteket@ostragoinge.se.

 

Fritidsgårdarna

Fritidsgårdsverksamheten fortsätter som tidigare. Det innebär att alla aktiviteter sker utomhus med begränsat antal deltagare där deltagarna måste föranmäla sig till aktiviteten. Du kan läsa allt om fritidsgårdarnas aktiviteter på deras respektive instagram-konto.

 

Vårens kulturarrangemang i Östra Göinge

Vi följer utvecklingen när det gäller covid-19 och våra olika arrangemang kommer att anpassas/ändras utifrån gällande restriktioner och rekommendationer från myndighetshåll.

 


 

 

Hittade du inte vad du sökte?