Uppstart för trädgårdsutbildningen!

Uppstart för trädgårdsutbildningen.

Uppstart för trädgårdsutbildningen.

Idag startade vi vår nya vuxenutbildning med inriktning mot trädgård! Först ut är ett kurspaket med sten som huvudtema.
På plats fanns ordförande för såväl Sverige Stenindustriförbund (Kai Marklin) som ordförande för Trädgårdsnäringens Centrala YrkesKommitté (Göran Andersson).

6 elever är anmälda till utbildningen. Dagen inleddes med introduktion till branscherna och arbetsmarknaden presenterat av Kai Marklin.
Eleverna studerar mot en yrkesinriktning inom en bransch som idag har stor brist på utbildad personal. Göran Andersson visar statistik som påvisar att mer personal med kompetens krävs. T.ex. utbildas bara 44 ungdomar i hela landet inom trädgård vilket är ett stort bekymmer för hela trädgårdsnäringen. Göran välkomnar och gläds därför med GUC satsning på en vuxenutbildning som förhoppningsvis gynnar såväl arbetstagare som arbetsgivare.

Första delen av utbildningen pågår till slutet av mars, sedan kan de studerande ta med sig sina nya yrkesbevis och ha en bättre ställning på arbetsmarknaden.
Till hösten kommer GUC att erbjuda en ettårig satsning på trädgårdsutbildningen. Håll utkik på vår hemsida för mer information!


Uppstart för trädgårdsutbildningen.

Uppstart för trädgårdsutbildningen.