Nya bussbiljetter till hösten

Till hösten kommer Skånetrafiken att införa ett nytt biljettsystem som underlättar både för eleverna och den administrativa personalen på skolorna.

Till höstterminen kommer busskort inte längre delas ut till eleverna utan de kommer att skickas hem till elevens folkbokföringsadress. Detta kommer ske mellan 5 augusti och skolstart. All skolkortshantering som berör elever som är folkbokförda i Östra Göinge kommun, sköts av Göinge utbildningscenter. Under hösten 2019 kommer dock de elever som är folkbokförda i Östra Göinge kommun och går på en gymnasieskola i någon annan kommun att hantera sina busskortsärenden på kommunhuset. Mer info om detta kommer senare i höst.

Det nya kortet kommer att gälla i hela Skåne, dygnet runt, måndag till fredag från 12 augusti 2019 till den 12 juni 2020. Skolbiljetten gäller även under loven under läsåret.

Den nya skolbiljetten kommer inte att ha något terminsbevis bifogat men det krävs en underskrift av eleven på kortets baksida. Är eleven över 18 år måste den medtaga legitimation ifall det skulle uppstå en kontroll. Kortet är kopplat till elevens personnummer och det kan kontrolleras av Skånetrafikens personal. Borttappat kort kan ersättas till en summa av 30kr.

Eleven kan åka kostnadsfritt till och ifrån skolan i fem dagar ifall det skulle strula till sig med busskorten.