Naturväsen och natur som väsnas

Kategori:

Datum: 8 september, 2019

Tid: 12:00 - 16:00

Plats: Ballingstorp

Kostnad:

Arrangör: Skånes hembygdsförbund

E-post till arrangör:

Beskrivning:

 

 

Naturväsen och natur som väsnas – vandring i folktrons tecken runt Ballingstorp

Gårdarna och landskapet i Ballingstorp är välbevarade och bär spår av hur platsen har använts de senaste 200 åren. Under kulturarvsdagen berättar en etnolog om natur-väsen och folktro under en vandring på gården. Möt ”the green man” och gör en egen av naturens grönska. Vi planterar humle och reser stänger för att markera den om-fattande humleodling som en gång fanns i byn. Nose work Damerna har hunduppvisning. Natur- och kulturstigen är öppen årets alla dagar för en tur på egen hand, ca 1 km lång. Kaffeservering.

12.30-14: Naturväsen och natur som väsnas – vandring i folktrons tecken runt Ballingstorp. Christoffer Sandström, etnolog, konstvetare och dramapedagog.

Skapa en bladmänniska! ”The green man” eller bladman är ett uråldrigt motiv inom konsten och har använts flitigt som dekoration i kyrkor och andra byggnader. Men vad betyder detta motiv och hur kan vi förstå det idag? Med klimatförändringar och annan miljöförstöring om knuten kanske bladmannen har något att säga oss idag?

14-14.30: Pantertanter visar Nose Work med sina hundar.

14.30-16: Naturväsen och natur som väsnas – vandring i folktrons tecken runt Ballingstorp. Skapa en bladmänniska! Samma program som kl 12.30.

 

 

 

 

 

Loading Map....


Hittade du inte vad du sökte?