Föredragsserie – Kulturmiljö, arkitektur och upplevelsevärden

Foto: Micaela Landelius

Kategori:

Datum: 5 september, 2022

Tid: 19:00 - 21:00

Plats: Kulturhuset Vita Skolan

Kostnad: Gratis

Arrangör: Östra Göinge kommun

E-post till arrangör: kultur@ostragoinge.se

Beskrivning:

Välkomna till höstens föredragsserie på Kulturhuset Vita skolan där kommunen i nära samarbete med arkitekt Krister Wall kan presentera fyra spännande föredrag inom området gestaltad livsmiljö. Ett område som är aktuellt både i Östra Göinge och i samhället i stort. Föredragen, som är ett bildningsprojekt, kommer att belysa och lyfta fram viktiga frågeställningar om vår gemensamma livsmiljö och då både de befintliga värdena och framtida.

F.d. Länsantikvarie Thomas Romberg
Har arbetat som länsantikvarie i Skåne län 1999-2016. Dessförinnan som stadsantikvarie i Malmö stad från 70-talet. Nu pensionär. Bor på gammal släktgård med anor från 1600-talet. Var mycket engagerad i Örnanäs – i vår grannkommun – som restaurerades som kunskapsprojekt, och som sedan blev Sveriges första KULTURRESERVAT. Thomas har också vidareutbildat sig i restaureringskonst vid Kungliga Konsthögskolan. Thomas håller fördrag på temat ”Kulturmiljö”.

Fri entré. Begränsat antal platser. Plats bokas på biblioteken eller boka på kultur@ostragoinge.se eller tel. 044-775 61 40 (under Broby biblioteks öppettider).

Loading Map....


Foto: Micaela Landelius

Hittade du inte vad du sökte?