Föredragsserie – Byggnadsvård, ekologi och hållbart byggande – Gunilla Gardelin

Fotograf Viveca Ohlsson

Fotograf Viveca Ohlsson

Kategori:

Datum: 21 september, 2020

Tid: 19:00

Plats: Kulturhuset Vita Skolan

Kostnad: Fri entré

Arrangör: Folkuniversitetet och Kultur & Fritid

E-post till arrangör: kultur@ostragoinge.se

Beskrivning:

”Timmerhus berättar” är en del i föredragsserien Byggnadsvård med underrubrik: Byggnadsvård, ekologi och hållbart byggande.

Föredrag av Gunilla Gardelin, Kulturmiljöutvecklare vid friluftsmuseet Kulturen i Lund. Kulturen har i sitt friluftsmuseum i Lund nio liggtimrade hus från södra Sverige. Byggnaderna är uppförda mellan åren 1650-1850 och representerar olika sociala grupper i samhället. Under de senaste åren har några av dem restaurerats och i samband med det har ny kunskap om dem kommit fram som publicerats i boken ”Timmerhus med historia”. Föredraget bygger på innehållet i boken och kommer att ta upp vilka berättelser som ligger dolda i husen som vittnar om äldre tiders levnadsvillkor och vilka förutsättningar som påverkade byggandet av dem.

 

Fri entré. Vi Corona-säkrar arrangemanget genom att det maximalt kan vara 40 personer i publiken. Biljetter hämtas/bokas på något av biblioteken eller bokas via e-post: kultur@ostragoinge.se eller via telefon 044-775 61 40 (under Broby biblioteks öppettider). OBS! Inget insläpp utan bokad biljett!

 

Detta arrangemang planeras att även sändas digitalt via livestreaming.

 

Loading Map....


Fotograf Viveca Ohlsson

Fotograf Viveca Ohlsson

Hittade du inte vad du sökte?