Sista chansen att besöka utställning från Kina

30 mars, 2016

Den 31 mars är den sista dagen på utställningen ”En vecka i Peking”.

Det är Knislingebon Henry Rönnberg som ställer ut sina fotografier från resan till Kina. Utställningen ”En vecka i Peking” är ett resultat av de skildringar han fångat med kameran.

Plats: Knislinge bibliotek

Tid: Utställningen är tillgänglig t.o.m. 31 mars under bibliotekets ordinarie öppettider

Arrangör: Bibliotek & Studieförbundet Vuxenskolan

E-post till […]Östra Göinge kommun säljer IFAB

23 mars, 2016

Affären är värd 8 miljoner kronor och det är SHV Fastigheter AB, ett dotterbolag till Sibbhultsverken Group AB, som är köpare. I köpet ingår Industrifastighetsbolaget med fastigheten Broby 8:5. Överlåtelsedatum är den 1 december 2016.

Bakgrunden till försäljningen är ett kommunfullmäktigebeslut från december 2015 där ett uppdrag om att ta fram underlag till försäljning av […]Lediga tjänster i projektet Goinge Forward!

23 mars, 2016

Östra Göinge kommun erbjuder jobbmöjligheter i samband med ett nytt projekt!

Goinge Forward är ett projekt som beviljats medel från Europeiska Sociala Fonden (ESF). Projektets övergripande mål är att minska arbetslösheten bland utrikesfödda i Östra Göinge kommun. Projektidén är att genom systematisk samverkan, mellan kommunen, Arbetsförmedlingen, näringslivet och ideella sektorn, nå det övergripande målet. Till Goinge […]Mycket nöjda medarbetare i Östra Göinge kommun

23 mars, 2016

Östra Göinge kommuns medarbetare är överlag mycket nöjda med sin arbetssituation. Det visar 2015 års arbetsmiljökartläggning, som genomfördes som en medarbetarenkät i slutet av förra året. På en femgradig skala ger medarbetarna Östra Göinge kommun totalbetyget 3,88. Det är till och med lite högre än 2013 då betyget var 3,80.

Katarina Brännlund, HR-chef, är […]Positivt dialogmöte angående Glimåkras fördjupade översiktsplan

22 mars, 2016

Den 16 mars anordnade Östra Göinge kommun en medborgardialog för invånare och intresserade för att diskutera idéförslaget till Glimåkras Fördjupade översiktsplan (FÖP).

Totalt var det cirka 75 deltagare på plats under mötet och kvällen gick i en positiv anda. Mötet inleddes av kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg som hälsade alla välkomna […]Grundsärskolan på Prästavångsskolan uppfyller alla krav i Skolinspektionens tillsyn

21 mars, 2016

Nu är Skolinspektionens regelbundna tillsyn inne på den andra halvan och besluten för de olika verksamheterna kommer efter hand. Först ut var grundsärskolan på Prästavångsskolan, där Skolinspektionen kom fram till att skolenheten uppfyller författningarnas alla krav. Skolinspektionen avslutar härmed tillsynen av denna verksamhet.

Verksamheten granskades inom områdena Undervisning och lärande, Extra anpassningar och särskilt stöd, Bedömning och betygssättning,Trygghet, […]Invigning av Stormhattens vindpark

18 mars, 2016

Idag invigdes högtidligt Stormhattens förskolas vindpark. Den har byggts av barnen på förskolan inför morgondagen då Earth Hour infaller. Barnen har arbetat med tema energi under en tid. De har gjort utflykter och tittat på vind- och vattenkraft som finns i närområdet. Under invigningen sjöngs det och festades på marshmallows, speciellt gjorda inför denna speciella dag.

 

 

 

 

 

 Civilminister på besök i Östra Göinge

17 mars, 2016

Civilminister Ardalan Shekarabis var på besök i Östra Göinge under onsdagen den 16 mars. Besöket varade i ungefär en timme där kommunen gav honom en bild av olika verksamheter som verkar för integration. Östra Göinge kommuns upplägg var att besöket skulle vara samtalsbaserat och så verksamhetsnära som möjligt.

Besöket hölls på restaurang Tranan i Sibbhult. Civilministern […]Earth Hour 2016

17 mars, 2016

Den 19 mars klockan 20:30 – 21:30 infaller årets Earth Hour!

Syftet med Earth Hour är att skicka en tydlig signal till beslutsfattare att ta klimatfrågorna på allvar och väcka ett intresse för dessa frågor som sträcker sig utanför själva Earth Hour timmen.

Earth Hour är världens största klimatmanifestation som startade i Sydney 2007 på […]Nu har vi utsett årets pristagare och stipendiater i Östra Göinge kommun!

16 mars, 2016

Vi kan därför med glädje och stolthet meddela de lyckliga pristagarna och stipendiaterna:

Kulturpris 2015:
Gunda Fridman, ordförande i Sibbhults Folketshusförening, har utnämnts till mottagare av kulturpriset 2015. Hon har i många år kämpat med en oerhörd entusiam för att Sibbhult ska kunna behålla sitt Folketshus med allt vad det innebär av biograf, teater, mötes- och festlokaler. Särskilt uppmärksammad är hennes […]Sida 1 av 3123