Sista chansen att besöka utställning från Kina

30 mars, 2016

Den 31 mars är den sista dagen på utställningen ”En vecka i Peking”.

Det är Knislingebon Henry Rönnberg som ställer ut sina fotografier från resan till Kina. Utställningen ”En vecka i Peking” är ett resultat av de skildringar han fångat med kameran.

Plats: Knislinge bibliotek

Tid: Utställningen är tillgänglig t.o.m. 31 mars under bibliotekets ordinarie öppettider

Arrangör: Bibliotek & Studieförbundet Vuxenskolan

E-post till […]Östra Göinge kommun säljer IFAB

23 mars, 2016

Affären är värd 8 miljoner kronor och det är SHV Fastigheter AB, ett dotterbolag till Sibbhultsverken Group AB, som är köpare. I köpet ingår Industrifastighetsbolaget med fastigheten Broby 8:5. Överlåtelsedatum är den 1 december 2016.

Bakgrunden till försäljningen är ett kommunfullmäktigebeslut från december 2015 där ett uppdrag om att ta fram underlag till försäljning av […]Lediga tjänster i projektet Goinge Forward!

23 mars, 2016

Östra Göinge kommun erbjuder jobbmöjligheter i samband med ett nytt projekt!

Goinge Forward är ett projekt som beviljats medel från Europeiska Sociala Fonden (ESF). Projektets övergripande mål är att minska arbetslösheten bland utrikesfödda i Östra Göinge kommun. Projektidén är att genom systematisk samverkan, mellan kommunen, Arbetsförmedlingen, näringslivet och ideella sektorn, nå det övergripande målet. Till Goinge […]Mycket nöjda medarbetare i Östra Göinge kommun

23 mars, 2016

Östra Göinge kommuns medarbetare är överlag mycket nöjda med sin arbetssituation. Det visar 2015 års arbetsmiljökartläggning, som genomfördes som en medarbetarenkät i slutet av förra året. På en femgradig skala ger medarbetarna Östra Göinge kommun totalbetyget 3,88. Det är till och med lite högre än 2013 då betyget var 3,80.

Katarina Brännlund, HR-chef, är […]Positivt dialogmöte angående Glimåkras fördjupade översiktsplan

22 mars, 2016

Den 16 mars anordnade Östra Göinge kommun en medborgardialog för invånare och intresserade för att diskutera idéförslaget till Glimåkras Fördjupade översiktsplan (FÖP).

Totalt var det cirka 75 deltagare på plats under mötet och kvällen gick i en positiv anda. Mötet inleddes av kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg som hälsade alla välkomna […]Påskfint i byarna!

21 mars, 2016

Kommunens gatu- och parkanställda arbetar för fullt med att påskpynta de större byarna Broby, Glimåkra, Hanaskog, Knislinge och Sibbhult.

Även penséer planteras på kommunens äldreboenden och i centralt placerade urnor. I Broby kommer en flotte med penséer sättas ut i ån.

 

 

 

 

Regnbågslåda med penséer i Broby.

 

 

 Grundsärskolan på Prästavångsskolan uppfyller alla krav i Skolinspektionens tillsyn

21 mars, 2016

Nu är Skolinspektionens regelbundna tillsyn inne på den andra halvan och besluten för de olika verksamheterna kommer efter hand. Först ut var grundsärskolan på Prästavångsskolan, där Skolinspektionen kom fram till att skolenheten uppfyller författningarnas alla krav. Skolinspektionen avslutar härmed tillsynen av denna verksamhet.

Verksamheten granskades inom områdena Undervisning och lärande, Extra anpassningar och särskilt stöd, Bedömning och betygssättning,Trygghet, […]Inbjudan till en väldigt viktig företagsträff

21 mars, 2016

Är du företagare i Östra Göinge kommun? Anmäl dig då till företagsträffen som Östra Göinge arrangerar tillsammans med Svenskt Näringsliv den 21 april!

I Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet i Sveriges kommuner klättrade Östra Göinge senaste mätningen 51 platser och hamnade på plats 158 av landets 290 kommuner. Vi kommer fortsätta fokusera på ett ännu bättre […]Invigning av Stormhattens vindpark

18 mars, 2016

Idag invigdes högtidligt Stormhattens förskolas vindpark. Den har byggts av barnen på förskolan inför morgondagen då Earth Hour infaller. Barnen har arbetat med tema energi under en tid. De har gjort utflykter och tittat på vind- och vattenkraft som finns i närområdet. Under invigningen sjöngs det och festades på marshmallows, speciellt gjorda inför denna speciella dag.

 

 

 

 

 

 Sopning av kommunens gator

18 mars, 2016

Gatusopning i kommunen kommer att ske enligt följande våren 2016:

Vecka 14 & 15: Knislinge och Hanaskog

Vecka 16: Broby och Östanå

Vecka 17: Sibbhult, Immeln och Hjärsås

Vecka 18: Glimåkra och Boalt

Tidsavvikelser kan förekomma.

Fastighetsägare uppmanas att i god tid före sopningen rengöra gångbanor framför respektive tomt.Sida 1 av 41234