Vernissage: Enisa Grozdanic

27 oktober, 2015

Måndagen den 2 november kl 14- 16 är det vernissage för konstnären Enisa Grozdanics utställning i Kulturhuset Vita skolan i Broby. Enisa kom till Sverige från Bosnien som flykting. Konsten har hjälpt henne att bearbeta de svåra minnena från kriget. Hon jobbar med starka färger och låter kvinnorna stå i centrum i sin konst.

Arr: Folkuniversitetet […]Norups gård på företagslunchen

23 oktober, 2015

Dagens företagslunch hade Anne Norup som föreläsare. Hon berättade om familjen –  företaget och utveckling mot framtiden.

Företaget har varit i familjens ägo i mer än 100 år. Förutom traditionellt jordbruk driver de ekologisk produktion. I mer än 20 år har de utvecklat och producerat vegetabiliska oljor som råvaror för biobränsle och tekniska produkter. Nyfikenheten […]Succé för besöksnäringen på Vävdagarna

22 oktober, 2015

Just nu (22-24 oktober) pågår årets version av Vävdagarna i Glimåkra. Från hela Sverige och också Danmark kommer tusentals vävintresserade under tre dagar för att ta del av textila utställningar, inspireras och utbyta vävkunskap.

I år samarbetar Östra Göinge kommun med företag inom besöksnäringen i en monterplats med budskapet ”Turista i Östra Göinge – Skånes gröna hjärta”. Tre […]Bästa Biennalen: Byvaktarvandring med Ulrika Sparre

20 oktober, 2015

Följ med konstnären Ulrika Sparre på byvaktarvandringen Allt är bra den 27 oktober! Ulrika Sparres ”Allt är bra” utgår från en idé om äldre tiders stadsvakt som vaktade staden på natten när invånarna sov. Varje timme ringde väktaren i sin klocka för att upplysa om tiden och om att allt var lugnt i staden.

Under konstfestivalen […]Kammarorkestern spelar Kraus och Grieg

19 oktober, 2015

Onsdagen den 4 november kl. 19 spelar Östra Göinge/Osby kammarorkester musik av ”den svenske Mozart”, Joseph Martin Kraus, och den norske tonsättaren Edvard Grieg i Kulturhuset Vita skolan i Broby.

Fri entré. Välkomna!

 

Arr: MusikskolanNöjda föräldrar och elever i förskola och skola

15 oktober, 2015

Enkäter som genomförts i förskola och skola visar på stor nöjdhet. I förskolan upplever föräldrar att barnen får stöd och hjälp, trivs och lär sig nya saker. Eleverna i skolan uttrycker att de känner sig trygga, får hjälp och känner att deras lärare har positiva förväntningar på dem. Titta närmare på enkäterna här.Musik i Broby!

14 oktober, 2015

Den 20 och 22 oktober bjuder Musikskolan på konsert i Kulturhuset Vita skolan i Broby.

Den 20 oktober är det Musikskolans blåsorkestrar och ensembler som uppträder kl. 19.

Den 22 oktober håller Musikskolan FN-kafé då eleverna sjunger och spelar musik med fredsanknytning kl. 19. Denna kväll finns möjlighet att köpa fika.

Fri entré till båda tillfällena.

Arr: Musikskolan och föreningen ÖGUM

 Strategi för hållbar VA-försörjning

9 oktober, 2015

En strategi för kommunens framtida dricksvattenförsörjning och hantering av avloppsvatten har tagits fram i Östra Göinge kommun. ”Det livsviktiga vattnet” visar vägen för hur Östra Göinge långsiktigt ska arbeta med VA-frågan och på sikt få en hållbar dricksvattenförsörjning med minskad påverkan från avloppsvatten i våra sjöar och vattendrag.

– Det är en långsiktig strategi som lyfter […]Välbesökt seniormässa

2 oktober, 2015

Knislinge Folkets Park fylldes till brädden när årets version av Seniormässan gick av stapeln under torsdagen. 280 besökare tog del av utställare, föreningar, prova-på-aktiviteter och föreläsare under eftermiddagen. 45 liter kaffe gick åt liksom mängder av bullar, kakor och äpplen.

Seniorstrålarna, PRO-kören från Knislinge, underhöll och Glimåkra träningscenter visade balansövningar från scenen där också Sofia Nilsson (C), ordförande i omsorgs- och […]